Uddamålsseger i hemmapremiären
2019-05-03 13:17
I onsdag var det så dags för hemmapremiär på Skogsvallen. För motståndet stod dalsländska Bengtsfors IF, som så sent som ifjol spelade i div.2. Detta skulle bli andra mötet mot dem, då vi under försäsongen även spelat en träningsmatch mot dem, där vi gick segrande ur striden med 3-1.

Publiken hade knappt hunnit bänka sig innan det stod 1-0. Det är Moa som på vänsterkanten slår en djupledsboll mot hörnflaggan som Alex fångar in, vänder upp, tittar och placerar bollen i bortre burgaveln. Då hade det inte ens gått en halv minut utav matchen. Fem minuter senare var det åter dags för Bengtsfors att vittja nätet, då Alex spelar fram Subway, som utökar ledningen till 2-0. Under de första 15min. tror jag inte att gästerna var över sin egna planhalva en enda gång. Vi hade full kontroll på både spelet och motståndarna. Chanser fortsätter skapas, och i 19min. får vi se en delikatess. Det är Subway som tar emot bollen, och snyggt vänder bort sin motståndare, och friställer Alex som säkert placerar in 3-0. Firma Kihlstrand/Östh &Co har presenterat sig. Efter detta så faller vi omedvetet längre ner i banan, vilket ger Bengtsfors utrymme att skapa chanser. I matchminut 22 får så gästerna en frispark precis utanför straffområdet. Bollen går i ribban, men gästerna är vakna och lyckas trycka in returen till 3-1, vilket också är halvtidsresultatet.

Bengtsfors var genom hela den andra halvleken det bättre laget, såväl offensivt som defensivt, och i det förstnämnda avseendet skapade dem hela tiden problem för oss. Vi blir för långa i laget, och det skapar ytor mellan lagdelarna som straffar oss, och i den 64min. reducerar Bengtsfors rättvist till 3-2. Nu var det en lång "uppförsbacke" tills domaren skulle blåsa av matchen. Gästerna fortsätter vara det spelförande, och det mer aggressivare laget, medans vi i princip blir åskådare på planen. Under slutminuterna vaskar dem fram ytterligare några chanser, men vi lyckas med blotta förskräckelsen hålla undan och vinna matchen med 3-2.

Vi tar säsongens första seger efter stor dramatik i slutskedet. Det vi tar med oss från matchen är dem första 20min. där vi håller riktigt hög klass. Nästa match spelas söndag den 5/5 kl.16, borta mot Orust FC.