Onödigt poängtapp
2019-05-19 20:36
Fredagkväll, vad gör man? Jo, man åker till Strömstad för säsongens femte match, med förhoppningen om att "studsa tillbaka" och åter ta en tre poängare.

Första halvlek genomsyras av ett slarvigt och odisciplinerat spel från våran sida. Oklart om vi tog för lätt på uppgiften och trodde att det bara var att ställa ut skorna och ta tre poäng utav nykomlingarna och sen åka hem och ta helg. Halvleken dominerades mest av ett ställningskrig på mitten med mycket slarv från båda håll. Är det nåt utav lagen som ska vinna halvleken på poäng är det ändå Strömstad. Dem gynnades mest av det spelet. En halvlek som bara är att gömma och glömma för vår del..

Till andra halvlek kommer vi ut som ett helt annat lag. Det som märks allra mest är vårt presspel som tydligen blev kvar i omklädningsrummet inför första halvlek. Vi bryter oftast redan på deras planhalva och skapar flertalet chanser. Den första kvarten under andra halvleken är dem inte ens över på vår planhalva, så effektiva var vi. Sen händer dem som helst inte ska hända.. Strömstad får en kontring där vi väljer att sluta springa och istället vinka för offside..vilket resulterar i ett ledningsmål för Strömstad i 62min. Ologiskt kan tyckas, men sådan är ju fotbollen ibland. Vi gräver inte ner oss för detta, snarare tvärtom. Två minuter senare är vår junior Karro framme med tån, och petar in en retur till 1-1. Vi fortsätter att skapa chanser och i den 68min har vi vänt på steken och tagit ledningen genom Sandra, åter igen på en retur. Resultatet speglar matchen då vi dominerar det mesta utav spelet. Sista kvarten blir vi lite försiktiga och slår vakt om vår ledning, vilket resulterar i att vi släpper upp Strömstad som i den 84min. kvitterar till 2-2, vilket blir slut resultatet.

Det såg länge ut som om vi hade kontroll på matchen under andra halvlek, men vi släppte lite onödigt in Strömstad i matchen den sista kvarten. Vilket dem inte var sena att straffa oss med.