Huvudsponsor
Guld Sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer
Lagsponsorer
Klubbsponsorer
Sparplan Konstgräs - Finansiell Projektsponsor
Välkommen på årets derbymatch!
2015-05-26 03:00


På onsdag kväll den 27 maj kl. 19:00 möts Svarteborg FK och Munkedals IF i ett hett kommunderby på Skogsvallen. Matchvärd för eventet är vår huvudsponsor - Sparbanken Tanum.

Sparbanken Tanum betalar inträdet!

Är du kund i Sparbanken Tanum är det gratis att gå in! Bra va? Då kan du till exempel lägga entréavgiften på lotterier eller bollar till kvällens bollregn och ha chansen att vinna fina priser istället. Är du inte kund i banken betalar Sparbanken Tanum ditt inträde ändå. Du behöver bara godkänna att de får kontakta dig och erbjuda ett kundmöte.
Givetvis utan fortsatta förpliktelser.

Så om ni aldrig tidigare har sett en fotbollsmatch LIVE innan - så är det hög tid att vara med på plats under onsdag.
Nu har alla möjligheten att komma och känna stämningen!

Lagen har inte mött varandra i seriesammanhang sedan 2011 så vi hoppas på en härlig kamp. Det kommer garanterat bli spännande med fart, fläkt och fysiskt spel från båda lagen, precis allt som en derbymatch ska innehålla. Det blir dubbla kiosker, lotterier, bollregn, mm. Vi räknar med mycket folk och härlig stämning på läktaren.


Varmt välkomna!


Lagens tabellplaceringarna f.n. ser ut enligt följande;
2. Svarteborg FK
4. Munkedals IF

Parkering: Lilla gräsplan samt runt nätet på Skogsvallen och vid Järnvägsstationen.
Två nya stugor uppförda på Sjövallen
2015-05-17 00:55
Här är det Sandsten, Lennie och Edvard som är på taket medan Eric servar med material från lägre höjd.

Under lördagen utfördes ett välkommet arbetsbeting vid klubbens tre tidigare stugor på Sjövallen. De två nya stugorna monterades upp av spelare ur seniortruppen. På plats denna dag var följande 12 man starka byggteam. Joakim Sandsten, Lennie Dahlgren, Benjamin Gustavsson, Edvard Samuelsson, Eric Andersson, Hampus Blom, Olof Karlsson, med god handräckning och ledning av Glenn Sandsten, Sören Samuelsson, Lars Johnsson, Henrik Svensson samt Magnus Sörensson som värmde pizzan.
Stort tack till samtliga för ett väl utfört arbete samt ett gott dagsverke!
Vi hann att få upp så gott som allt - enligt plan - innan regnet kom! Starkt jobbat!

Med tiden ska stugorna förses med fönster, var sin dörr, färdigställas invändigt samt målas inför sommarens uthyrning. Se mer bilder från bygget i Bildgalleriet »

Stugorna är sponsrade i samarbete med Erlandssons Bygg, Sotenäs Trä och Elever på Bygg- och Anläggningsprogrammet på Östrabo Yrkesgymnasium i Uddevalla.
Bra domarinsats av våra duktiga ungdomsdomare!!!
2015-05-03 14:54

Några av våra duktiga ungdomsdomare var i farten i helgen...

Martin, Miftar och Felicia, dömde tillsammans matchen mellan Svarteborg och IK Rössö Flickor 01.
Teamet skötte sin uppgift med den äran. Härligt att se er i alla situationer. Lugna och fina och noggranna med att genomföra er uppgift på bästa sätt - TOPPENBETYG!


MYCKET BRA DOMARINSATS!
Bra match av SFK Flickor F01-03 mot Rössö
2015-05-03 14:51

Ett av våra lag som går från klarhet till klarhet!
Seger förra matchen 4-3, nu en ny fin instats och oavgjort 1-1.


Vi var många som var och kollade på matchen mellan Svarteborg FK F01-03 och IK Rössö. En jämn och bra match med två mycket duktiga lag! SFK´s tjejer tar ledningen med 1-0 efter fint passningsspel och Sanna avslutar med ett fint skott förbi Rössö målvakten. Rössös tjejer kommer tillbaka och kvitterar snyggt dom också efter fint kombinationsspel till 1-1. Alla tjejer på planen gjorde en fantastisk fin insats i strålande väder och med mycket publik. Dessutom hade vi tre duktiga domare i Martin, Miftar och Felicia, som skötte sin uppgift med den äran. Härligt att se er göra vågen och tacka publiken efter matchen tjejer! Fantastiskt att se så fin fotboll ni spelar och så duktiga ni är - alla är riktigt fina föredömen för klubben!


STORT GRATTIS TILL EN BRA MATCHINSATS!!!
Datum för Fotbollsskolan 2015
2015-04-27 14:00

Nu är datumen för årets fotbollsskola 2015 fastställt.
Det blir söndag-tisdag 19-21 juli.
Ålder prel. 6-14 år
Är du sugen på att vara med så boka in detta i kalendern!
Tider och mer detaljerad information betr. anmälan kommer inom kort
Många finns - men fler behövs!
2015-04-15 21:50

På bilden ovanför syns det arbete och de verksamheter som bedrivs i Svarteborgs FK.
4,2 miljoner, där har ni summan som det ideella arbetet är värt i klubben, om man hade behövt betala anställda aktivitetsledare. Vi återkommer till den summan snart.
Utan att gå in på detaljer så förstår ni, att klubben är beroende av människor som vill hjälpa till, det är ett måste för att överleva och utvecklas.

- Jobbet görs redan, vi har många som är fantastiska och som gärna hjälper till med allt, men vi behöver få in fler ideella krafter att fördela arbetet på. På så sätt kan vi utöka kvalitetstid, säger Henrik Svensson, ordförande i klubben.
I dagsläget har klubben 35 aktivitetsledare som är med och besparar klubben de 4,2 miljonerna, det är imponerande och värdefullt till en grad att man inte nog kan visa uppskattning. 
Men, det behövs fler personer som delar på arbetssysslorna, som sagt.
Klubben behöver din hjälp.

Har valt väg
Det behövs fler som bidrar till ett aktivt och socialt liv med fler typer av motion och med ett hälsoperspektiv.
Henrik pratar mycket om att det finns två vägar att gå, kommersiellt eller ideellt?
Svarteborg går den ideella vägen och vill så fortsätta kunna göra. För att alla ska förstå hur det kunde ha sett ut om man hade valt den andra vägen, så se följande exempel:
1. En ledare lägger i snitt ner cirka 10 timmar i veckan, 40 veckor om året.
Detta ger 400 timmar om året värderade till 300.-/timman (inkl. skatter och OB) = 120 000.-
Klubben har 35 aktivitetsledare vilket ger 4,2 miljoner i ideellt arbete, fantastiskt.

2. Om vi hyr in arbetskraft som utför jobb som exempelvis planskötsel , då kostar det en del pengar, som ni förstår. Idag får istället föreningen ett kommunalt bidrag i form av ett fastställt belopp, för att sköta detta själva, med de starka ideella krafter som redan finns. Så istället för en kostnad, så får man en mer välmående förening ekonomiskt.

Ja, det finns såklart hur många exempel som helst att printa ner i skrift, men det är tanken klubben vill åt, att alla är med och hjälper föreningen för att skapa förutsättningar som blir bättre och bättre, för samtliga medlemmar.

En stark anda
Har alla detta tänket gällande allt som behöver göras inom föreningen, då har man kommit långt. Om man dessutom får en stor del av alla gruppers föräldrar, ungdomar och intresserade medlemmar att vara med och bidra, fler än det redan är, så kommer man ännu längre.
- Vi vill att vi skapar en stark anda inom föreningen, en anda som inte går att slå hål på. Det är en grund att stå på för en lång framtid, menar Henrik.
- Vi behöver utbilda ungdomar i vad ideellt arbete är också, så de får med sig det i tidig ålder, det är också viktigt för framtiden. Det är en fråga man sällan får, ställer eller ens funderar över, alltså vad ideellt arbete egentligen är, fortsätter han.
Det är också så att om alla hjälper till, så premieras man i form av en massa saker som man kanske inte tänker på. Är föreningen välmående ekonomiskt så kanske träningskläder blir billigare att köpa, träningsläger kanske kostar mindre att boka in grabben och eller tösen till, ja, för att ta ett par av många exempel som ni säkert kan tänka er.
För detta krävs mer av vad som redan idag finns.

Låt oss kalla det Svarteborgsandan, är ni med?


/J.L

Nyheter från våra lag
Fotboll Herr Senior, 29/05 16:22 
Fotboll Herr Senior, 28/05 01:25 
Fotboll Flickor 04-06, 26/05 09:18 
Fotboll Herr Senior, 26/05 08:06 
Fotboll Herr Senior, 26/05 03:04 
Fotboll Herr Senior, 25/05 07:19