SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Svarteborg FKs Herrlag
 
Säsongen 2021
2021-03-04 10:06

 In:

Peter Johansson, Tränare

Magnus Karlsson, Tränare

Tobias Olsson, Matrialare

Edward Samuelsson, Hedekas IF

Oscar Åkerberg, Carlsberg United

Mustafa Alkousa, Munkedals IF

Filip Eliasson, Hamburgsunds IF

Hampus Eivesson, Hedekas IF

Olof Karlsson, Hedekas IF

Per Karlsson, Hedekas IF

Elias Gunberg, Hedekas IF

Linus Göthberg, Hedekas IF

Ut:

Robin Jakku, Myckleby IF

Beppe, slutat

Emil Kristiansson, Hedekas IF

Christian Blad, Fjällbacka IF

Miftar quni, Fjällbacka IF

James Menocal, Vallens IF

 

Ledare: 

Gustav Johansson, Tränare

Peter Johansson, Ass tränare

Magnus Karlsson, Ass tränare 

Jonas Falk, MV tränare

Robin Olsson, Matrial

Kenneth Olsson, Matrial

Tobias Olsson, Matrial

Arne Andersson, sjukvård 

 

Uppdateras allt eftersom..

Svarteborgs FK – Henån/Gilleby Lag 2 3-1
2020-10-05 13:09

Söndagen den 4 oktober kl. 14.00

Division 5, Sparvallen, Hällevadsholm

Svarteborgs FK – Henån/Gilleby Lag 2

Slutresultat: 3-1 (1-0) 

 

Då var det dags för den spännande avslutning i denna märkliga säsong som varit. Som alla vet så har ju pandemin förkortat säsongen och det har bara spelats enkelmöten mellan alla lag.

Tufft som nykomling att inte få chansen att få komma in i tempot i början utan rakt ut i hetluften där man inte har råd att tappa poäng mot ”fel” lag.

 

Vi började ju säsongen med att spela 3-3 mot Svane, där vi ledde matchen med 3-0 tills det var 25 minuter kvar. Detta resultatet har påverkat hela vår säsong och nu i sista matchen mot Henån/Gilleby var vi tvungna att vinna, samtidigt som andra matcher skulle gå vår väg, för att klara oss kvar.

 

Laget som står på planen idag är ett bland de bästa vi haft under hela säsongen. De enda som saknades var Kevin(avstängd), Alex(jobb) och Nando som agerade domare i en annan match.

 

Trots allt som står på spel för oss, så börjar vi riktigt bra och är det laget som skapar chanser. Efter att Beppe en kvart in i matchen får med sig en frispark på högerkanten, så skulle det förlösande målet komma. Måns slår en grym frispark mot bortre stolpen, där Homam snyggt tar ner bollen och lite kyligt dunkar in den i målvaktens första hörn.

Nu tänkte jag att allt skulle släppa, men Gilleby tar över matchen allt mer och skapar några farliga chanser. De har bland annat ett skott utanför straffområdet som går mot vänstra krysset, men Robin är där och snyggt plockar ner den. En stund efter får de även ett läge snett vänster inne i straffområdet men Robin gör ytterligare en grym räddning. Vi går sedan in i halvlek med en 1-0 ledning.

 

Andra halvleken hinner knappt börja innan nästa mål kommer. Beppe stressar fram ett misstag av en ytterback i motståndarlaget som på något sätt chippar den över egen målvakt och Beppe kan enkelt trycka in den i öppet mål. Första målet för säsongen för Beppe och det kunde inte komma lägligare!

 

6 minuter senare så kommer reduceringen från Henån/Gilleby. Efter ha varit lite för självsäkra efter 2-0 målet, så får deras forward lite för mycket tid på sig strax utanför straffområdet och kan riktigt snyggt lägga in den i bortre krysset.

 

Efter detta så blir vi lite stressade och börjar spela som vi gjort hela säsongen, slår bort enkla bollar och har ingen tanke bakom vårt spel. Det ska dock tillslut inte påverka resultatet i den bemärkelsen det gjort tidigare i säsongen. Backlinjen gör ett riktigt bra jobb idag och Måns visar verkligen vilken betydelse han har med sin bestämdhet och totalt orädd för varje närkamp som han går in i.

 

Efter en liten tilltrasslig situation på mitten så kommer bollen tillslut fram till Beppe som blir kapad av målvakten och domaren blåser för en solklar straff. Då vår vanlige straffskytt är avstängd idag, så tar Beppe hand om den själv och han pangar in den lågt i vänstra hörnet, otagbart för målvakten!

 

Efter detta blir det en ganska händelselös match på planen, men desto mer händelserik utanför. Hogstorp hade tappat sin 1-0 ledning mot Lane till 3-1 och vi behöver endast göra ett mål till för att gå förbi Hogstorp och möjligtvis få spela division 5 fotboll även nästa år.

Det var endast två minuter kvar av ordinarie tid när tränarna fick beskedet och gick snabbt över till en trebackslinje, dock utan att något speciellt hände.

 

Precis innan slutsignal får vi det härliga beskedet att Lane gjorde 4-1 och vi går därmed förbi Hogstorp då vi har samma målskillnad men att vi gjort fler mål.

 

Jag vill ge alla i laget ett stort beröm för hur ni genomförde denna matchen. Det är inte lätt att spela en sådan match, där man måste vinna för att hålla sig kvar i 5:an. Undertecknad har spelat ett antal matcher med liknande förutsättningar och vet hur tufft psykiskt det kan vara, men vill ändå flika in och säga att jag är imponerad av mentaliteten idag hos alla och ingen vek ner sig!

 

Extra beröm:

 

Homam är på hugget idag och gör första målet på ett riktigt snyggt sätt. Han kämpar och sliter och är delaktig i spelet väldigt ofta. Riktigt kul och se och för detta belönas han med att han blir Man of the match.

 

Beppe, alla har inför dagens match sett honom som en renodlad forward, men efter matchen så kommer han nog aldrig mer spela där, efter ha gjort en riktigt bra match på högerkanten och varit mycket mer delaktig i spelet än som forward. Han får även lägga till sina 2 första mål för säsongen och det är välförtjänt. Hade jag fått välja två MOTM så hade han varit en av dem.

 

John, har kommit tillbaka i god form på mittfältet efter spelat många matcher i början av säsongen som mittback. Han gör idag en grym match och står rätt hela tiden och gör det jobbigt för motståndarna. En fantastisk mittfältare som gör mycket mer än vad många ser och jag vet inte hur han bär sig åt för att kunna bryta alla bollar som han gör, men det är en fröjd för ögat när man vet hur betydelsefullt det är när man själv spelar med honom.

 

Jag vill tacka alla som har varit inblandade i vårt lag denna säsongen. Alla tränare, funktionärer, spelare, publik och sponsorer. Stort tack för att man får vara en del utav det här och ni alla betyder så mycket mer än vad ni tror. Jag hoppas verkligen att vi ses även nästa säsong!

Nu får vi bara hoppas att alla resultat i divisioner över oss går vår väg så vi kan få spela i 5:an även nästa säsong!

 

 

Laget från start:

Robin

Måns-Gurra-Sebbe-Danne

John-Alisina

Beppe-Gedda-Shams

Homam

 

Bänken:

Hampus K-Filip-James-Blad

 

Byten:

Alla spelade

 

Matchstatistik:

15’ 1-0 Homam Kousa

46’ 2-0 Beppe

52’ 2-1

67’ 3-1 Beppe(Straff)

 

Kort:

Uppdateras senare

 

Matchens lirare:

Homam Kousa

 

// #8

Hemmamatch mot Hogstorp
2020-09-19 13:11
 
Svarteborgs FK - Lysekils AIK 1-4
2020-08-22 19:15

Lördagen den 22 augusti kl. 15.00

Division 5, Skogsvallen, Dingle

Svarteborgs FK - Lysekils AIK

Slutresultat: 1-4 (1-2) 

 

Lysekil gästade oss denna lördagen på fina Skogsvallen. Vi dras fortfarande med några skador i laget, men kul att se att Stoffe idag var tillbaka i den svarta tröjan.

 

Matchen startade och det var inget lag som riktigt tog tag i det. Lysekil hade lite mer boll under inledningen, men den första vassa chansen kom från Beppe efter att han klivit inåt i banan och avlossat ett hårt skott mot bortre krysset som målvakten tippade över till hörna. Lysekil skulle dock ta ledningen efter att de påpassligt stuckit fram foten och stötte in en lös boll efter kommunikationsproblem i backlinjen. Vi ryckte upp oss direkt och kort därefter så borde vi ha kvitterat efter att Homam blivit frispelad i djupet, men från lite snäv vinkel så sköt han i burgaveln. Vi fortsätter att stundvis spela ett bra klapp-klapp spel och var ofta uppe och hotade men fick inte igenom skotten. Kvitteringen skulle komma strax innan halvtidsvilan efter att Kevin på egen hand klivit förbi fyra motståndare och petade in bollen vid första stolpen. Tråkigt nog så skulle Lysekil ta ledningen igen med halvlekens sista spark efter en fin frisparksvariant där vi står helt stilla och tittar på. Ett väldigt psykiskt mål och det kändes inte alls rättvist att ligga under i halvtid.

 

Trots den jobbiga avslutningen av första halvleken så gick vi ut i andra och fortsatte spela som vi ville och hade återigen några fina anfall där Kevin var nära på att kvittera efter fint förarbete av Homam som hittade snett bak till Kevin, men målvakten stod återigen för en bra räddning. Vi mattades tyvärr med tiden, spelet blev lite mer frustrerat och misstagen började avlösa varandra. Så ju längre halvleken gick desto sämre blev spelet och istället så stängde Lysekil matchen under sista 10 minuterna med två snabba mål efter att deras högermitt löpt igenom alldeles för enkelt två gånger på rad.

 

1-4 är ett faktum och det är långt ifrån något vi kan vara nöjda med. Bortsett från hur vi agerar sista 10 minutrarna så hade vi lika gärna varit värda 3 poäng. Vi saknar lite skärpa och vilja framåt för att sätta bollarna och kunna få spela på en ledning istället. Men som sagt så spelade vi väldigt bra stundvis och fälls tyvärr på lite för många misstag, både individuellt och som lag. Kul att få se Stoffe tillbaka på planen och dessutom göra en stabil insats på en ny position. Robin gjorde som vanligt några riktigt fina räddningar och Kevin är som så många gånger innan en gigant över hela planen.

 

Laget från start:

Robin

Stoffe-John-Sebbe-Nando

Blad

Homam-Kevin-Alisina-Hampus

Beppe

 

Bänken:

Filip-Felix-Jonathan-Gedda-Reza

 

Byten:

Alisina ut - Filip in 30’

Homam ut - Gedda in 33’

Blad ut - Jonathan in 45’

Filip ut - Alisina in 45’

Stoffe ut - Felix in 55’

Hampus ut - Reza in 58’

Jonathan ut - Blad in 63’

Gedda ut - Homam in 65’

Blad ut - Jonathan in 81’

Beppe ut - Gedda in 85’

 

Matchstatistik:

22’ 0-1

42’ 1-1 Kevin Kallin

45’ 1-2

81’ 1-3

84’ 1-4

 

Kort:

Christian Blad gult (16’)

Alisina Sultani gult (85’)

 

Matchens lirare:

Kevin Kallin

 

// #19


Spelade matcher
Sön 10/10 14:00
4 - 3  
Ons 6/10 20:00
1 - 1  
Lör 2/10 15:00
5 - 1  
Sön 26/9 17:00
2 - 5  
Fre 24/9 19:00
1 - 0  
Mån 20/9 19:30
2 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Svarteborgs FK, 15/10 11:47 
Svarteborgs FK, 10/10 10:56 
Svarteborgs FK, 02/10 11:55 
Svarteborgs FK, 26/09 10:29 
Svarteborgs FK, 17/09 13:32 
Svarteborgs FK, 16/09 09:29 
 
Huvudsponsor
Guld Sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer
Klubbsponsorer
Sparplan Konstgräs Finansiell Projektsponsor