Hemmavinst igen !
2020-09-01 21:50
Återigen står vi som segrare i vår andra hemmamatch denna gång mot H.E.F Valbo BK men det satt onödigt hårt inne !
En liten ändring i backlinjen då vi flyttar ner Natalie på högerbacken o upp med Johanna på mitten. Visar sig vara ett smart drag då Johanna är den lite mer löpstarka på mitten.
Ett stort fall framåt för tjejerna idag då dem är mycket tätare i både försvar och mitt ! Dem skulle spela lite tuffare var tanken och visst gjorde dom det, Valbo tjejerna vart mycket irriterade när vi gick i närkamp. Vi har ett bra tryck och ett flertal chanser och i 27e hittar Emma en fin lucka då målvakten vart lite långt ut och 1-0 är ett faktum. Vi fortsätter att jobba stenhårt men har lite otur då en boll träffar en hand i straffområdet och dem får straffspark !! Jaha 1-1 tänkte vi på sidan av, men icke då bollen går i ribban och ner men på rätt sida mållinjen phhuu !!
I andra halvlek blir vi lite mer tillbakapressade, vet inte om orken börjar tryta eller att dem flyttar upp mer folk men ändå kommer dem inte igenom vårt starka försvar mer än en gång och i 64e lyckas dem göra 1-1 då Charlotte är nån tiondels sek för sen på bollen.
Tror Emma springer ifrån försvaret två gånger men målvakten är i vägen båda gångerna.
Det dröjer ända till 89e minuten efter ett fint anfall där Karro får bollen vid 16 metarn och får iväg ett hårt skott strax under ribban som blir för svårt för målis att nå. Jaaaa 2-1
Verkligen rättvist då vi hade flera chanser att avgöra tidigare och våra motståndare i stort sett bara kom igenom vårt starka försvar nån gång plus några farliga hörnor.

Försvaret: Grymt täta !
Mittfält: Mycket vilja o fint spel
Anfall: Skapar ett flertal chanser

Målskyttar: Emma 1 Karro 1
Matchens lirare: Nonka