Välkommen till SFK/SAIS/LAIK Dam


Säsongen 2018 spelar vi i div 3 Bohuslän/Dal. Varmt välkomna att följa oss på vår resa! 


Se kalender när och vart vi har våra träningar. 
Efterlängtad comeback
2018-05-21 12:27
Bästa gänget..
Vi börjar där..med comebacken. Vi vad många, både ledare och spelare, som hade sett fram emot dagens match lite extra. Vår Johanna som fick största delen av fjolårssäsongen spolierad p.g.a. en allvarlig knäskada, skulle idag efter ca 1-års frånvaro, äntligen få göra comeback. Och med ett mål samt en assist under ca 30min. spel får ändå ses som mycket väl godkänt.


Vi börjar matchen lite trevande, där vi ändå har initiativet och skapar flera bra lägen med bl.a. nån ramträff. Vallen ligger på kontring och vi har lite problem med att dem är övertaliga oss på mittfältet. P.g.a. värmen får vi vattenpaus efter ca 25min spel. Där vi passar på och dirigerar om vårt spel lite för återta kontrollen på mittfältet. Därefter drar showen igång..det som skulle bli säsongens, hittills bästa match från vår sida. Vi lyckas stänga igen ytorna på mitten och pressar Vallen över hela planen. I den 28:e min. sparkar Miccan (som gjorde debut i målet) ut bollen som Johanna nickskarvar till Alex som säkert sätter 1-0. Det här kom att bli en uppoffrande laginsats som inte skulle bjuda Vallen på någonting. Vi gör under matchen flera positionsbyten, där våra bäckar följer med högt upp i banan, men där vi täcker upp för varandra på ett föredömligt sätt. Strax innan halvlek stänker vår, notoriska skyttedrottning, Alex, även in 2-0. Tack och hej.


I den 56:e minuten skulle hon då äntligen få kröna sin comeback med ett mål. Efter en hörna av Alex och framspelad av Sandra fick även Johanna komma med i målprotokollet. Comebacken vad fulländad. Det vi såg vad en perfekt genomförd bortamatch av ett fungerande och väl förberett fotbollslag. Vi såg ett bortalag som vågade vårda bollen inom laget. Och vi såg fem mål av våra stenhårt jobbande forwards, Alex och Moa, som aldrig slutade springa. Det var en fläckfri insats, och en lektion i hur man bortaslår ett bra spelande Vallen, som för dagen inte räckte till. Vi vinner till slut matchen med 6-0.

Startelvan:
Miccan
Becks-Tilde-Lisa E-Mathilda
Wall-Sandra-Wallis-hanna
Alex-Moa

Bänken:
Josse-Therese-Johanna

Målskyttar:
Alex 3, Moa 2, Johanna 1

Matchens spelare:
Lisa E
Hemmapremiär på Skogsvallen
2018-05-14 15:17
Dagens hjältar..
Äntligen var vi med från minut ett! Vi inledde matchen piggt, offensivt och aggressivt. Vilket gav resultat redan efter 7minuter. Moa avslutar snyggt i bortre burgaveln framspelad av Alex till 1-0. Vi fortsatte i bra tempo och det mesta av spelet vad förlagt till Valbos planhalva under 1:a halvlek. Ester hade kanske inte sin svettigaste halvlek i mål. Glädjande att vi även hittar rätt på mittfältet med vårt passningsspel. Från att tidigare letat avgörande passning för ofta och tidigt, så gör vi i princip allting rätt idag. Innan halvlek sätter vi ytterligare två baljor, varav det ena är på en inövad hörnvariant. Alltid trevligt när saker och ting funkar. Vi går till halvtidsvila med en 3-0 ledning.      


I 2:a halvlek går vi ner oss lite i tempo och blir bekväma. Dock behåller vi bollinnehavet och rullar runt bollen mellan lagdelarna. Vi visste att det skulle bli tufft att komma igenom Valbos defensiv med djupledsbollar, då dem oftast ligger lågt i banan och försvarar sig aggressivt. Men vi löser det fantastiskt bra idag genom att variera vårt anfallsspel med både korta och långa passningar och på så sätt dyrka upp deras försvar. Spelarna för dagen höll en fantastisk hög lägsta nivå och det kändes tryggt vid sidan från första till sista matchminut. Även glädjande att vi för dagen har fem(!) olika målskyttar. Kan inte påminna mig om att varit så lugn under en match någon gång. Slutresultatet blir 5-0.

Startelvan:
Ester
Becks-Tilde-Mathilda-Miccan
Lisa L-Sandra-Wallis-Hanna
Alex-Moa

Bänken:
Josse-Therese-Wall-Jennifer

Målskyttar:
Moa, Miccan, Sandra, Wall & Alex

Matchens spelare:
Wall
Ytterligare tre poäng in på kontot
2018-05-07 20:44
Damerna för dagen..
Vår vana trogen så gör vi en medioker 1:a halvlek, bortsett från de fem första minuterna. Det går inte att förbise att underlaget för dagen, en något tungsprungen och ojämn gräsyta kan ha haft en viss påverkan på vårt spel. Försöken att spela upp bollen längs backen omkull kastades delvis pga detta. Matchen står lite och väger i 1:a halvlek och Orust gör det svårt för oss att hitta ytor på mittfältet. Vi skapar vår enda vassa målchans under hela 1:a halvlek efter ca 15min, men skottet går tyvärr rakt på målvakten, som tippar bollen över ribban. I mitten på halvleken får Orust ett något taffligt mål, inte helt oförtjänt, och behåller sen greppet om matchen under resten av halvleken. Vi kan konstatera att vi under 1:a halvlek lämnar för stora ytor åt Orust i vårt försvarsspel. Mellan lagdelarna likaså.

I halvlek fick tjejerna sig en "påminnelse" om varför vi åkt till Henån. Vi var tvungna att ta oss i kragen, och det rejält. Inför 2:a halvlek valde vi även att dirigera om vårt spel upp till våra forwards. Detta gav omgående resultat, då vi redan 2min in i halvleken sätter kvitteringsmålet. Vi kommer även in med en helt annan inställning och betydligt mer attityd. Vårt försvarsspel över hela planen blev mycket bättre och vi blev mer aggressiv i vårt presspel när vi skulle. Efter kvitteringen fortsätter vi att utmana Orusts försvar och 15min senare kom, inte helt oväntat, även ledningsmålet. Vi vinner till slut matchen med 3-1. Värt att nämna är att vårt nya mittlås för dagen, med Tilde och Miccan, gör en stabil och förtroende ingivande insats. Det som avgör matchen till vår fördel idag, är att vi besitter en viss "spetskompetens" om uttrycket tillåts. Alex, och även Moa skapar stor oreda motståndets försvar under 2:a halvlek. Vi vänder underläge i halvlek, till seger. Det i sig är en styrka, när spelet inte riktigt vill stämma.

Startelvan:
Ester
Becks-Tilde-Mathilda-Miccan
Moa-Wallis-Lisa L.-Wall
Alex-Elin

Bänken:
Josse-Therese-Jennifer-Joling

Målgörare: 
Alex 3

Matchens spelare:
Wallis & Miccan (idag fick det bli två..)
En bra dag på jobbet
2018-04-29 13:43
Efter förra helgens fadäs, vad det ett revanschsuget gäng som Tjörns DFF ställdes inför. Innan matchen hade vi snackat om vikten av att ta sitt ansvar och att vara noggrann med bollen. De första 20 minuterna hade vi dock svårt med det sistnämnda. Det påminde mer om en tennismatch där bollen for fram o tillbaka mellan lagen, vilket definitivt inte gynnande oss. Men vi tar oss i kragen och börjar rulla boll inom laget och snart skulle det resultera i ett ledningsmål efter ett fantastiskt uppspel till Alex som iskallt sätter 1-0.
Därefter känns det som att vi ändå kontrollerar matchen hyfsat, men strax innan halvlek skänker vi bort bollen till Tjörn i ett farligt läge och blir omedelbart straffade. 1-1. En riktig kalldusch!

I andra halvlek stänger vi igen Tjörn fullkomligt. Tjejerna fortsätter att rulla boll inom laget som vi inte sett innan. Vi har en stor del av bollinnehavet, och får dem låna bollen är det djupt nere på egen planhalva. Vi pressar dem väldigt högt upp i planen vilket resulterar i att vi kan erövra bollen långt in på deras planhalva och därigenom skapa ett flertal kvalificerade målchanser via våra anfallare som river och springer sönder försvaret med outtröttliga löpningar. När domaren blåser efter 90min. visar resultattavlan 4-1. En seger som känns lika rättvis som skön.

Det är fortfarande tidigt på säsongen men nu känns det som om vi är på rätt väg. Vi har en bra bit kvar innan vi når en nivå på vårt spel som vi kan känna oss tillfreds med, men vår andra halvlek var ett stort kliv i rätt riktning!
Det ska bli ett sant nöje att åka till träningarna kommande vecka och göra laget redo för nästa helgs drabbning borta mot Orust. ;)

Startelvan:
Ester
Miccan-Tilde-Mathilda-Becks
Hanna B-Linn-Lisa L-Sandra
Alex-Lovis

Bänken:
Wall-Josse-Wallis-Emma

Målgörare:
Alex 2, Wallis 2

Matchens spelare:
Alex
Sur uddamålsförlust
2018-04-22 21:18
Vi kom till match mot HAIF/Rössö med en storseger i ryggen från förra helgen. Känslan inför matchen vad bra och vi hade ett bra lag på "papperet". Men när matchen blåstes igång gick vi inte alls att känna igen. Vi gick inte helhjärtat in i duellerna och tog inte alltid det skitiga jobbet för varandra. Sånt brukar straffa sig, och mot ett lag som Herrestad/Rössö vad det precis vad vi blev. Redan efter 15min spelade, utnyttjar dem att vi tappar våra positioner och gör 1-0, vilket blir halvtidsresultatet.

Inför andra halvlek stuvar vi om i laget och lyckas omgående få press på HAIF/Rössö högt upp i banan. Vi skapar en handfull chanser, men lyckas inte förvalta dem. Som så ofta händer när det ena laget pressar på, så uppstår kontringschanser för motståndarna, och HAIF/Rössö utökar ledningen till 2-0 i 85:e min på en utav dessa. Nån minut senare reducerar vi rättvist på ett inlägg från högerkanten, men tiden är för knapp för att hinna med även en kvittering.

Vi tar med oss spelet och inställningen från andra halvlek till nästa match. Kan vi börja den som vi avslutade idag, så finns det goda chanser till att vi får med oss ett bra resultat.

Startelvan:
Ester
Matilda-Tilde-Lisa E.-Becks
Hanna B.-Lisa L.-Sandra-Hanna O.
Moa-Lovis

Bänken:
Wall, Miccan, Therese, Josse

Målgörare:
Lovis

Matchens spelare:
Lisa E

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Svarteborgs FK, 21/05 22:31 
Svarteborgs FK, 13/05 22:08 
Svarteborgs FK, 01/05 22:00 
 
Huvudsponsor
Guld Sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer
Lagsponsorer
Klubbsponsorer
Sparplan Konstgräs Finansiell Projektsponsor