Välkommen till SFK/SAIS Dam

SFK Dam startade 2015. Spelade en säsong och blev varma i skorna. 2016 bjöd på nya utmaningar och möjligheter och vi blev ett samarbete med SAIS. 2017 är vi idag och vi förväntar oss en hård och rolig säsong, följ vår resa!Se kalender när och vart vi har våra träningar. 
Hämtade ytterligare tre pinnar!
2017-09-11 21:41
Omgång 12, Div 4 Bohuslän/Dal dam
Frändefors IF - Svarteborg FK/Stångenäs AIS  
Frendevi IP, naturgräsgräs. Matchstart kl. 12.00

Slutresultat: 3-6 (2-3)

Laget från start:

Ester 
Rebecka-Tilde-Jennifer.B-Mathilda
Lovis-Sandra-Vilma-Lisa.L
Moa-Alex
Bänken:
Wallis, Nathalie, Josefin

Målgörare: Moa 3 Alex 2 och Lisa 1 
Revansch, det smakade mycket gott!
2017-09-09 17:48
Omgång 11, Div 4 Bohuslän/Dal dam
Svarteborg FK/Stångenäs AIS - IFK Strömstad
Sjövallen, naturgräsgräs. Matchstart kl. 16.00

Slutresultat: 3-1 (0-1)


I helgen var det dags, matchen som vi väntat på skulle spelas. Strömstad skulle komma hem till oss på Sjövallen för att kämpa för viktiga poäng i serien. Då vi i våras var där och gjorde, vad som kan låta som en dålig ursäkt, vår sämsta match. Det slutade då med bedrövliga 7-2, vilket vi inte heller tyckte spelade matchen korrekt. Men av den matchen har vi brutit ihop och ja, kommit tillbaka! 

Vi startar matchen klart bäst. Vi har god koll på vad Strömstad har ett erbjuda, en vass spelare på topp och sedan två-tre stycken som försöker hålla vår Alex ur spel. Vi var laddade, hade alla spelare hemma på plats, dock någon skada. Vi kom till avslut flera gånger under de första 45, men det gick aldrig hela vägen. Vi spelade väldigt fin fotboll, hade snacket uppe och gjorde jobbet fullt ut. Strömstad fick i stort sätt aldrig komma till, då vi hade satt Linn på att ta hand om deras farliga spelare Sandra. Minuten innan halvlek lyckas Sandra dock få fart och lämna över bollen fint till sin kollega som placerar den fint i mål. 0-1 och sedan halvlek. 

Men denna matchen fick dem inte vinna. Vi visste vad vi kunde, vad vi hade gjort och vad vi skulle göra. I halvlek gick snacket i omklädningsrummet bara åt det positiva och att denna matchen var vår. Vi går sedan ut och gör ännu en fin halvlek, men till skillnad från förra går bollarna in. Vi får in Lovis och tack vare att Alex har två spelare på sig får Lovis ytor och möjligheter att sätta in dem. "Hon bara körde!" Klockrent från alla spelare, vi gjorde vår match och då vinner man. Smakade väldigt gott att vinna mot de obesegrade Strömstad samt veta om att möjligheten att klättra i tabellen lever! 

Laget från start:

Ester 
Mathilda-Jennifer.B-Tilde-Becka
Linn-Sandra-Vilma-Lisa.L
Moa-Alex
Bänken:
Nathalie, Rebecka och Lovis

Målgörare: Lovis 3
En usel match, men ändå vinst!
2017-08-31 14:29
Omgång 10, Div 4 Bohuslän/Dal dam
HENÅNS IF - Svarteborg FK/Stångenäs AIS  
Ivars färg arena, naturgräsgräs. Matchstart kl. 16.00

Slutresultat: 2-3 (0-2)


Söndag och vi ska åter på match, även denna gång är vi lite folk pga resor och jobb. Vi åker dock med en trupp bra fotbollspelare som vi vet orkar göra sitt jobb 90 minuter. 

Kändes bra under uppladdningen men när matchen blåses igång så kommer vi inte igång. Vi springer bort oss, slår felpass och gör inte jobbet fult ut och missar våra lägen. Blir mycket fel och irritation. Försöker ta oss ut det negativa genom snack och att organisera oss. När väl snacket kommer igång och lugnar ner det märker vi att vi kan mer och då lossar det. Vi får in två mål genom fint uppspel till Alex som sätter dem. Spelet är väldigt varierat, vi får ibland till det men det funkar inte hela tiden. 

Strax innan vila lyckas Jossan dra på sig en lårskada som tvingar oss att ändra i back-linjen. Går ut och gör nästa 45. Henån taggade till och börjar hårt. Vi tappar återigen och går bort oss vilket gör att Henån får farliga anfall och lyckas göra matchen spännande med en ställning på 2-2. Vi försöker att ta tag i det igen, går sådär men vi spelar helt okej fotboll in emellan. 80 min in i matchen får vi frispark som Vilma väljer att placera rätt i mål. Sista 10 minuterna funkar inte spelet helt och hållet och vi önskar att domaren snart ska blåsa för Henån var pigga och sugna på 1 poäng. Vi får tiden att gå utan att Henån får in något och vi går segrande ur även denna match! 


Laget från start:

Ester 
Josefin-Linn-Lisa-Rebecka
Nathalie-Sandra-Vilma-Julia
Moa-Alex
Bänken:
Sofia och Therese 

Målgörare: Alex 2 och Vilma 1 
Vinst första matchen efter sommaruppehåll
2017-08-20 11:44
Omgång 8, Div 4 Bohuslän/Dal dam
LDB Dalsland - Svarteborg FK/Stångenäs AIS  
Bäckevallen, naturgräsgräs. Matchstart kl. 12.00

Slutresultat: 1-5 (0-3)

 
Då var första matchen spelad efter ett gott sommaruppehåll. Vi åkte upp med en tunn trupp i antal, men starkt utifrån prestationen. Känns alltid lite otryggt när man åker upp med en nästan obefintlig bänk, men som Johanna sa "alla vill spela 90 ändå, så gör inget om vi har 1 eller 5 på bänken". Och så var det, alla gick in med inställningen att spela 90 min och göra sitt bästa. 

Matchen slutade med ett riktigt målkalas, laget gjorde många bra uppspel som slutade hos Alexandra som kunde skjuta in den ett flertal gånger. Alltid kul med många mål, men utifrån vårt spel kunde det allt blivit mer mål och fler målgörare. Men första matchen efter ett sommaruppehåll är inte alla lika vassa som andra. ;)

Vi är nöjda med matchen, vi tar med oss det vi gjorde bra in till nästa möte som blir mot Henån sön 27/8 kl 16.00 på borta plan. Följ med oss dit och heja fram oss till tre nya viktiga pinnar!  

Laget från start:

Ester 
Josefin-Linn-Jennifer.B-Rebecka
Lisa.L-Sandra-Vilma-Sofia 
Moa-Alex
Bänken:
Vilma, Nathalie 

Varning: Sandra 
Målgörare: Alex 5   


Bortaförlust mot Stenungsund
2017-06-12 16:09
Omgång 7, Div 4 Bohuslän/Dal dam 
Stenungsunds IF lag 2 - Svarteborg FK/Stångenäs AIS  
Nya SIF gården, konstgräs. Matchstart kl. 16.30

Slutresultat: 2-1 (1-0)


Sista matchen innan ett uppehåll. Denna matchen ser vi väl som tidigare match mot Rössö. Vi kommer inte riktigt igång eller till. Något sätter käpp i hjulen och det går inte hela vägen fram. Vi har dock ändå några målchanser men tyvärr inte går hela vägen. Tungt då detta är en viktigt match. Stenungsund får in ett snabbt mål innan vi knappt hunnit knyta skorna. Vi fick upp tempot och stod emot bra och som sagt några chanser. 

Andra halvlek får vi in ett mål, men Stenungsund får till ett anfall innan vi hunnit reflektera. En tung förlust då vi ändå gjorde en het okej match. Vi tar som i alla matcher med oss det vi gjorde bra och laddar inför höst-säsongen! 


Laget från start:

Ester 
Josefin Tilde Lisa.E Becka
Lisa.L Vilma Sandra Rebecka 
Moa Alex
Ersättare: Nathalie, Hedda, Therese 

Varning: Sandra 
Mål: Moa 
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Svarteborgs FK, 10/09 15:06 
Svarteborgs FK, 10/09 09:42 
Svarteborgs FK, 31/08 20:19 
Svarteborgs FK, 26/08 05:39 
Svarteborgs FK, 15/08 20:10 
Svarteborgs FK, 12/08 10:09 
 
Huvudsponsor
Guld Sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer
Lagsponsorer
Klubbsponsorer
Sparplan Konstgräs Finansiell Projektsponsor