SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till SFK Dam

 

Säsongen 2021 spelar vi i div 4 Bohuslän/Dal.

Vi har ett samarbete med MIF.

Varmt välkomna att följa oss på vår resa! 

 

Se kalender när och vart vi har våra träningar och matcher.
Årets sista !
2020-09-26 22:19
Årets sista match går mot Sais/Laik borta i Brastad !
Vi tar detta mer som en träningsmatch för att testa lite olika spelsystem och började med 4-5-1.
Vi blir ganska tillbakapressade i första halvlek men det är ju mening med att ligga på försvar och försöka kontra när vi erövrar bollen. Stundvis får vi till bra passningsspel och vid dom tillfällena så kommer vi lätt förbi deras mittfält men sista passningen går inte fram eller är för lång. Det är just det som skall fungera till nästa år. Tyvärr åker vi på två baklängesmål på fasta situationer i första halvlek. Vi ändrar till 4-3-3 i andra halvlek och får en mycket bättre press på dem och är nära att göra mål vid ett flertal tillfällen men har inte det där lilla flytet med oss. Det är riktigt härligt att se när tjejerna släpper bollen snabbt och bara flyter fram.
Dem gör sin bästa andra halvlek av alla matcherna som spelats denna korta säsong.

Försvar: Som i de flesta matcher jäkligt svåra att komma förbi.
Mittfält: Jobbar hårt som vanligt hittar varandra bättre idag, bra ork i andra halvlek.
Anfall ! Svårt i första då Emma är ensam, bättre i andra då vi flyttar upp fler.

Matchens lirare: Jäklar vad hon fick springa idag både i försvar o anfall...Nonka !!!!

Skitkul och se er idag tjejer !!

En kort sammanfattning av årets matcher är att vi spelat jämt mot alla lagen utom ett så länge orken har räckt till. Beror mycket på att vi fått jaga mycket boll och inte riktigt fått till lugnet i spelet. Vi är också ett nytt lag och det är inte detta konstiga år dem skall vara bra utan nästa säsong då dem skall vara starkare, snabbare och fått till ett riktigt bra samspel.

Micke/Nando/Stefan
Årets match !
2020-09-13 21:27
Årets viktigaste match går mot Munkedal ! Och såklart fegade dom ur och vågade inte möta oss med ordinarie flickor utan plockade in 6 A-lagspelare !!
Det är taggade tjejer som går ut på plan men kanske lite väl taggade och spända för det blir ingen ordning på nått dom första femton. Vi håller på att bli straffade redan efter avspark men med en duktig Charlotte i målet reder det sig.Tyvärr lyckas vi inte hålla rent och i 8e min så gör deras i mitt tycke bästa spelare 1-0. Hanna spelar i försvaret och gör det mycket svårt för våra anfallare matchen igenom. Det till trots prickskjuter Emma in 1-1 i 13e min. Tjejerna har nu lugnat ner sig och vi har flera fina anfall och spelar ganska tufft vilket gör att dem börjar bli gnälliga, precis som vi vill. Vi håller oavgjort halvleken ut !
Det märks ganska snart att orken börjar sina i andra halvlek och jag är ganska säker på att det beror på att tjejerna får springa och jaga så mycket. När dem har fått igång rullandet och tillbakaspelet för att få motståndarna att springa istället kommer också orken att hålla längre men det skall vara ordning på nästa säsong !!
När dem gör 2-1 går vi upp med fler i anfallet och har stundvis riktigt bra tryck och några fina chanser men avsluten lyckas inte.
Dom sista 15 hänger vi inte riktigt med längre och dem gör både 3-1 och 4-1.
Tjejerna gör en bra första halvlek och trots att dem toppat laget har vi inga större problem då försvaret är lika stabilt som vanligt med hjälp av hårt jobbande mittfält och flera fina räddningar av Charlotte.

Försvaret: Stabilt som vanligt !
Mittfält: Tufft jobb o mycket springa mycket bra i första !
Anfall: Har det svårt med deras snabba o tuffa försvarare som tycks vara överallt.
Målskytt: Emma
Matchens spelare: Karro

Vi tar dom nästa gång tjejer gånger två !!

Micke/Stefan
Viken Hemma !
2020-09-06 19:36
Vår sista hemmamatch för denna säsong möter vi topplaget Viken på Skogsvallen !
Vi visste att det är ett välspelande lag vi skall möta och därför har vi en deffensiv uppställning 4-1-4-1.
Tjejerna spelar minst lika bra som Vikenflickorna och ganska snart rinner Ellen igenom men får ingen bra träff på bolluslingen. Det dröjer inte länge innan Jessika får fram en smörpassning till Ellen som lätt rullar in 1-0. Tyvärr dröjer det bara några minuter innan ett skott utanför 16 och går in strax under ribban. Viken gör ytterligare ett mål innan paus som slutar 1-2. Om man skall se till spelet så hade kanske 1-1 vart mer rättvist i paus.Tjejerna fortsätter i andra att kämpa och stundvis ser det riktigt bra ut när dem släpper bollen lite snabbare och rör sig samtidigt för att kunna få tillbaks den igen och vi har minst lika många chanser som våra motståndare men som lyckas förvalta dom lite bättre än oss. Matchen slutar 1-5 mer rättvist hade vart 1-2 eller 2-3 för så jämt var det.
Ok dom hade ett lite bättre rörelse i sitt spel men våra flickor blir bättre o bättre för varje match och kämpaglöden i detta lag som aldrig ger upp är megastor, dessutom saknade vi några spelare idag.

I det stora hela gör ni en skitbra match igen. 

Backlinjen: Lika stark o säker som vanligt !
Mitten: Mycket springa idag och bra hemjobb.
Anfall: Länge bara en men stör förvaret bra ! ( svårt när man är ensam !!)

Målgörare: Ellen
Ass: Jessika
Dagens lirare: Nathalie E

Nando/Micke/Stefan

Hemmavinst igen !
2020-09-01 21:50
Återigen står vi som segrare i vår andra hemmamatch denna gång mot H.E.F Valbo BK men det satt onödigt hårt inne !
En liten ändring i backlinjen då vi flyttar ner Natalie på högerbacken o upp med Johanna på mitten. Visar sig vara ett smart drag då Johanna är den lite mer löpstarka på mitten.
Ett stort fall framåt för tjejerna idag då dem är mycket tätare i både försvar och mitt ! Dem skulle spela lite tuffare var tanken och visst gjorde dom det, Valbo tjejerna vart mycket irriterade när vi gick i närkamp. Vi har ett bra tryck och ett flertal chanser och i 27e hittar Emma en fin lucka då målvakten vart lite långt ut och 1-0 är ett faktum. Vi fortsätter att jobba stenhårt men har lite otur då en boll träffar en hand i straffområdet och dem får straffspark !! Jaha 1-1 tänkte vi på sidan av, men icke då bollen går i ribban och ner men på rätt sida mållinjen phhuu !!
I andra halvlek blir vi lite mer tillbakapressade, vet inte om orken börjar tryta eller att dem flyttar upp mer folk men ändå kommer dem inte igenom vårt starka försvar mer än en gång och i 64e lyckas dem göra 1-1 då Charlotte är nån tiondels sek för sen på bollen. 
Tror Emma springer ifrån försvaret två gånger men målvakten är i vägen båda gångerna.
Det dröjer ända till 89e minuten efter ett fint anfall där Karro får bollen vid 16 metarn och får iväg ett hårt skott strax under ribban som blir för svårt för målis att nå. Jaaaa 2-1 
Verkligen rättvist då vi hade flera chanser att avgöra tidigare och våra motståndare i stort sett bara kom igenom vårt starka försvar nån gång plus några farliga hörnor.

Försvaret: Grymt täta !
Mittfält: Mycket vilja o fint spel
Anfall: Skapar ett flertal chanser

Målskyttar: Emma 1 Karro 1
Matchens lirare: Nonka  

Tack för en underhållande match

Stefan/Micke

Hemmamatch mot H.E.F Valbo
2020-08-23 12:10
 
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Svarteborgs FK, 28/11 17:59 
Svarteborgs FK, 24/11 17:37 
Svarteborgs FK, 22/11 10:50 
Svarteborgs FK, 10/11 06:57 
Svarteborgs FK, 01/11 06:51 
Svarteborgs FK, 29/10 12:12 
 
Huvudsponsor
Guld Sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer
Klubbsponsorer
Sparplan Konstgräs Finansiell Projektsponsor