Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till SFK/SAIS/LAIK Dam


Säsongen 2018 spelar vi i div 3 Bohuslän/Dal. Varmt välkomna att följa oss på vår resa! 


Se kalender när och vart vi har våra träningar. 
Torsk i Åsebro
2018-09-17 20:04
Höstsäsongen har vart något knackig, där vi inte fått spelet att stämma. Undantaget skulle i så fall vara förra hemmamatchen mot Vallen. Det spel vi stundtals visade då, gav ändå bra vibbar inför seriefinalen borta mot Åsebro/Brålanda.


Vi börjar tryggt, där vi under dem första minuterna lyckas etablera ett spel, och ett visst tryck på Å/B:s planhalva. Därefter blir allt svart.. Vad hände? När vi vaknar står det 2-0 på resultattavlan till Å/B, och det har bara spelats 4min av matchen. Det som hänt är att en kombination av dåligt försvarsspel och en ännu sämre kommunikation i laget, bitit oss ordentligt i arslet. En förmildrande omständighet är kanske att vi ställts mot ett av seriens absolut vassaste anfallspar i Sandra/Blerre som tillsammans gjort 38 mål. Endast överskuggade av firma Östh/Kihlstrand som producerat 41 mål hittills. Att hämta upp ett tvåmålsunderläge så tidigt i matchen mot Å/B vad inte riktigt den starten vi hade hoppats på. Vi lyckas i alla fall ta oss samman och i den 26min testar Alex målvakten med ett distansskott, där Subway är framme på returen och petar in reduceringen till 1-2. I det här skedet av matchen så känns det ändå som att vi börjar hitta lugnet och tar över spelet allt eftersom halvleken går. I den 38min lyckas vi stressa Å/B:s försvar till ett självmål. Kvitteringen till 2-2 speglade matchbilden, då vi efter en katastrofal inledning arbetat oss in i matchen. Tre minuter senare skulle vi även ta ledningen, då Alex rinner igenom försvaret, rundar målvakten, och säkert lägger in bollen till 3-2. Att gå till halvtidsvila med det resultatet hade väl vart att bett om för mycket, för i anfallet direkt efter avspark kvitterar Å/B till 3-3, vilket blir halvtidsresultatet.


Andra halvleks inledning var ganska händelselös ifråga om målchanser, dock med ett visst övertag till Å/B i spelet. Allt eftersom halvleken gick tog Å/B över spelet, och i den 64min tog dem rättvist ledningen med 4-3 efter onödigt slarv av oss.  Det vad också den karaktären resten av halvleken fick. Å/B fortsatte att vara det hetare laget, medans vi kändes smått lamslagna och egentligen inte lyckades hota målmässigt under hela andra halvlek. Sett över 90min vinner Å/B rättvist.

Kommande helg gör vi ett nytt försök i Dalsland. Då ska vi försöka bemästra Ed:s FF, som vi i våras slog med 6-1 på hemmaplan.Startelvan:
Ester
Lisa L-Tilde-Lisa E-Becks
Moa-Sandra-Wallis-Jennifer
Alex-Subway

Bänken:
Therese-Josse-Wall

Målgörare:
Alex, Subway

Matchens spelare:
Sandra


Fortsatt obesegrade på hemmaplan!
2018-09-11 16:04
Segertåget rullar vidare. Full fart framåt!

Höstsäsongen har väl inte riktigt blivit som vi tänkt oss, annat än rent poängmässigt då förstås. Det finns det inget att anmärka på, däremot spelet och inställningen under matcherna har hackat betänkligt. Så idag ville vi samtliga se en betydligt bättre insats än vad vi presterat tidigare under hösten.

 

 

De första 25min. visar vi vilken nivå vi kan spela på, när vi väl bestämt oss för det. (Tyvärr finns det ingen "knapp" att trycka på för att få till just det spelet under 90min, men vi jobbar på det). Vi tillåter inte Vallen att etablera nåt spel på vår planhalva, utan vi bryter deras uppspel högt upp. 1-0 kommer redan efter 8min spel, då Wallis spelar fram Subway som nätar. 15min senare skulle det bli 2-0. Återigen är målet signerat Subway, men denna gången assisterad av Alex. Vi dominerar ett mittfält där vi är undertaliga. Det vad fart, rörelse, och disciplin i våra överflyttningar. I markeringsspelet fanns inte heller mycket övrigt att önska. Vi vad aggressiva och pressade Vallen över hela planen. Man kan inte med bästa Vallenvilja i världen, påstå att dem blåklädda ens skrapade ihop  till en halvchans under dessa första 25min. Sen sker exakt det som vi inte ville skulle ske. Vi blir bekväma och gör inte mer än vad nöden kräver. Vi tappar nån meter i våra markeringar. Slarvar i våra överflyttningar, vilket ger Vallen betydligt mer tid med bollen och ett klart övertag på mittfältet. Dem får all tid i världen att måtta passningar till sina yttermittfältare som gång på gång skapade farligheter. Detta skulle vi sedermera bli straffade för, igen. Dem lyckas komma runt på högersidan och måttar ett inlägg som lite tursamt går in i bortre gaveln, 2-1 strax innan halvlek. Sett under detta skedet av matchen vad Vallen värda målet, oavsett var på "tur-skalan" målet ligger. Vi vad "mindre bra", för att uttrycka det lite diplomatiskt. Eller som Niclas uttryckte det: "-Vi vad så j-a dåliga under dessa 20min, så dem förtjänade att göra mål".

 

 

Efter en liten "tillrättavisning", som det så fint heter, i halvlek (eller en utskällning som dem flesta skulle kalla det), så kommer vi iaf upp i en hyfsad nivå i andra halvlek. Men det skulle komma dröja ca 15min in i halvleken innan vi lyckas dryga ut ledningen, då Moa skyfflar in 3-1. I och med det målet så får vi lite arbetsro, samtidigt som Vallen verkar tappa orken. Vi lyfter oss till en anständig nivå, men inte mycket mer. Känslan är att vi väljer att lägga oss på en viss nivå utifrån motståndet. Under 2:a halvlek känns det ändå som om vi har kontroll på Vallen hela vägen. Dem skapar förvisso lite oro på sina fasta situationer men för övrigt är dem ganska ofarliga. I den 62min skulle det bli "Subway-Show" hela vägen in i mål, resterande halvlek, då Subway utökar ledningen till 4-1 framspelad av Alex. Detta målet skulle visa sig vara (start)skottet till ett äkta hattrick av fröken Kihlstrand. I den 78min är hon åter framme och nätar. Denna gången assisterad av Therese, som enligt undertecknad, är innehavare av lagets känsligaste vänsterfot. Många finna inlägg har kommit via vänsterkanten, under säsongen, signerad Therese. I matchens absoluta sista minut fullbordar Subway sitt hattrick, åter skickligt framspelad av Alex. Att ha två sådana samspelta och formtoppade forwards lovar gott inför de oerhört viktiga matcher som står på agendan framöver. 

 

 

 

 

Idag tar vi med oss dem första 25min i första halvlek. Kan vi hålla den nivån så spelar motståndet mindre roll. Dem kommer få det tufft. Nästa helg är det seriefinal borta mot Åsebro/Brålanda, vilket kommer kräva att vi verkligen är på tårna. 

 

 

Startelvan:

Ester

Lisa L-Tilde-Lisa E-Becks

Moa-Sandra-Wallis-Jennifer

Alex-Subway

 

Bänken:

Josse-Therese-Wall-Brink

 

Målgörare:

Subway 5, Moa 1

 

Matchens spelare:

Johanna "Subway" Kihlstrand


Skön revansch!!
2018-09-06 14:12
Detta gänget alltså...dem gör det igen!!!
På tisdagskvällen fick vi hoppa över träningen, och istället ta oss an HAIF/Rössö på hemmaplan. En match som egentligen skulle spelats under vårsäsongen, men som vi nu fick klämt in under hösten istället. Den enda plumpen i protokollet kom mot just HAIF/Rössö borta i våras, och nu var det chans till revansch.


Matchen börjar lite avvaktande, som två tungviktsboxare som känner lite på varann. Båda lagen skapar några chanser, oftast via kanterna men utan resultat. Vi hade det tufft att hävda oss på det centrala mittfältet, där dem hade en grymt duktig spelfördelare, som levererade farliga passningar ideligen. Känslan vad att dem nästan vad övertaliga på mittfältet, vilket inte vad fallet. I den 20min kommer Moa loss på sin högerkant, och måttar en inlägg mot främre stolpen, där "Subway" påpassligt trycker in 1-0. Därefter behåller vi kommandot de närmaste 10min. Vi vinner bollen relativt högt upp i banan och skapar ytterligare några halvchanser. Känslan är att vi börjar ta över matchen mer och mer. Fel. Så fel..Dem sista 15min vad sjukt jobbiga, och vi blev satta under stor press. Dem sprang runt, över, och igenom oss fullständigt. Dem tog sig relativt enkelt ner till vårt straffområde, men väl där tog det stopp. Det kan mycket väl ha varit den, hittills, värsta anstormningen vi fått utstå under säsongen. Det vad HAIF/Rössö överallt på planen, och vi fick ägna oss åt att enbart försvara. Vi lyckas i alla fall rida ut den stormen, och går till halvtidsvila i ledning.


I halvlek fick vi dirigera om lite och ge lite mer understöd till vårt mittfält, för att motståndarna inte skulle rinna igenom riktigt lika enkelt som dem gjorde under 1a halvlek. Vi lyckas hålla dem stången lite högre upp i banan och kan börja skapa lite chanser igen. I den 48min rinner Alex igenom och, som det ser ut, blir nedriven i straffområdet. Domaren blåser straff, vilket vad helt fel. Det vad en glidtackling utan guds nåde, som vi hade bevittnat. Den efterföljande straffen tar målvakten, och rättvisa skipas direkt. HAIF/Rössö ägde både bollinnehavet och höll i taktpinnen under inledningen av 2a halvlek, och helt rättvist så kommer kvitteringen i den 60min. Ju längre halvleken lider så mattas HAIF/Rössö av. Deras, stundtals, tuffa press börjar ta ut sin rätt, och vi börjar kunna kontra oss till ett flertal gånger. I den 80min spelar Wallis fram till "Subway", som distinkt sätter 2-1. Målet ger oss givetvis grym energi, och vi hittar tillräckligt med krafter för att därefter ganska enkelt hålla undan dem sista 10min.Det här är nog den första matchen under säsongen, där vi hade vart nöjda med ett oavgjort resultat. HAIF/Rössö kom med en handfull spelare tillhörande Rössös A-trupp, vilket inte gör segern mindre skön. Ikväll är det bara tjejernas inställning, och att dem visar ett jäkla pannben, som håller oss kvar i matchen. Är obeskrivligt stolt över deras prestation. Jag skulle kunna ösa superlativ över tjejerna, men ni som var där förstår vad jag menar..Startelvan:
Miccan
Lisa L-Tilde-Lisa E-Becks
Moa-Sandra-Wallis-Jennifer
Alex-Subway

Bänken:
Ester,Therese, Josse, Hanna, Melina

Målgörare:
Subway 2

Matchens spelare.
Alex, Wallis


Uddamålsseger mot Valbo
2018-09-02 15:37
Han har gjort det igen. Ni som följer damlaget vet att det inte är första gången som den här ynglingen är orsaken till att lagfotot uteblir. Säkert inte den sista heller.. ;)
Igår var det då dags för säsongen 13:e match, och en resa till Ödeborg, för match mot HEF Valbo. I truppen fanns det med två debutanter från våra flicklag, Timea (SAIS/LAIK) och Karin (SFK), som skulle få ta del av hetluften i seniorsammanhang, vilket vad mycket glädjande.


Matchbilden under den första halvleken såg i princip ut som vi kunde förvänta oss. Valbo vad på vår planhalva 2-3 gånger, och vid dessa tillfällena vad dem inte speciellt långt över på vår planhalva. Vi vann bollen högt upp i banan på deras utsparkar. Sandra och backlinjen tog hand det mesta, vilket gjorde att vi kunde etablera vårt spel högt upp på planen. Vi vårdar bollen inom laget på ett föredömligt sätt och bollen rullar via alla lagdelar, där vi kommer till flertalet bra chanser. Tyvärr så tar vi inte vara på våra dem, utan det är lite oskärpa framför mål. I den 30min sätter Valbo en frispark fram till 1-0, en riktigt fin slagen frispark som är helt otagbar. Vi för spelet och har väl ett bollinnehav på ca 85-90% under första, men Valbo går till pausvila i ledning.


I andra halvlek kom det att dröja fram till matchminut 59, innan vi lyckas sticka håll på Valbos nolla. Alex kommer på avslut där målvakten räddar, men där Karin påpassligt är framme på returen och kvitterar till 1-1. Tre minuter senare så tar Valbo åter ledningen till 2-1. Vi börjar bli lite frustrerade och börjar slå lite längre bollar, vilket gör att vi släpper över lite av bollinnehavet till Valbo. Dem kommer mer in i matchen, men skapar fortfarande inga jättelägen. Valbo tillåts komma mer rättvända högre upp i banan, samtidigt som vi blir påtagligt mer frustrerade och går bort oss lite i våra positioner. I den 69min skulle vi återigen kvittera. Det är forwardsduon Östh/Mellgren som rullar upp Valboförsvaret, och där Moa assisterar Alex fram till 2-2. Fyra minuter senare kom det som skulle bli matchens sista. Det är lagets mest vänsterfotade spelare Therese, via en framspelning av Vallis, som med högerfoten skriver slutresultatet till 3-2.


Tre poäng vad rättvist, men resultatet speglar inte matchen. Vi tillåter oss gå ner lite i Valbos tempo, vilket inte gynnar oss alls. Sen måste jag nämna att domarstandarden i Dalsland är grovt undermålig. 
Inte EN(!!) enda gång som jag gästat Dalsland med något utav mina lag, har vi blivit begåvade med nåt som ens borde få döma fotboll! Och idag fick jag se en ny bottennotering! Fy f..!! Jag vet att det är brist på domare i Dalsland, precis som här i Bohuslän, men man blir så frustrerad å alla tjejer/damers vägnar, som tränar och spelar fotboll. Dem förtjänar så mycket bättre än detta..Startelvan:
Timea
Melina-Tilde-Lisa L-Becks
Moa-Sandra-Wallis-Therese
Alex-"Subway"

Bänken:
Josse-Karin

Målgörare:
Alex, Therese, Karin

Matchens spelare:
Karin
Ny seger efter skakigt spel
2018-08-27 16:10
10:e raka seriesegern!!!
Idag var det så dags för hemmapremiär på självaste Sjövallen. När vi i våras gästade Orust, lämnade vi planen som segrare med 3-1, och ett hattrick av Alex. Förhoppningsvis skulle vi även idag kanske kunna få se något liknande. Vi hade bestämt oss för att formera laget i den gamla, klassiska 4-4-2, medans Orust såg ut att mönstra laget i en, som det såg ut, 4-1-4-1 uppställning.


Orust rivstartade matchen med att inom loppet av 7min. gått upp i en 2-0 ledning. Detta genom ett mycket taffligt försvarsspel, som för övrigt genomsyrade hela matchen från vår sida. Dock ska Orust ha all cred för att dem förvaltade dessa chanser matchen igenom. I anfallet efter deras 2-0 mål reducerar Alex till 1-2, framspelad av Johanna. Därefter fortsätter vi skapa framåt med flera sylvassa målchanser som tyvärr inte vill hitta in. Efter en halvtimmes spel får vi till slut utdelning på våra chanser, och den här gången vad det Alex som spelade fram Johanna till 2-2. Därefter trodde vi nog att vi skulle komma in i matchen och få lite arbetsro, men Orust ville annat. I den 40min. fick Orust bra läge att ta ledningen efter att en orustspelare blivit neddragen i straffområdet av vår målvakt. Straffen vad säkert slagen och Orust kunde gå till halvtidsvila med en uddamålsledning. Trots underläge vad vi inte överdrivet nervösa, utan kände att vi skapade tillräckligt framåt för att kunna vända matchen. Det gällde ju bara att förvalta de chanser vi fick och framförallt täppa till bakåt..


Andra halvlek hade inte kunnat börja bättre för vår del. I den 48min. spelar Moa påpassligt fram Alex som utjämnar till 3-3. Vi lyckas i alla fall ta oss tillbaka in i matchen, ligga närmre våra markeringar, ta jobbet för varandra, vilket resulterar i att vi blir lite tryggare i vårt spel. I den 67min. får Sandra spelat fram till Alex som säkert sätter bollen intill högerstolpen till 4-3, och gör därmed sitt 22:a mål för säsongen! Vi skapar ytterligare en vass målchans som målvakten reflexräddar innan Alex på nytt är passningsleverantör fram till Johanna som rakar in 5-3 i den 74min. Firma Östh/Kihlstrand hittar varandra med förbundna ögon och bara löser, på ett mycket imponerande sätt. 10min. senare kommer en reducering till 5-4 från Orust, som blir slutresultatet.


Idag var det inte mycket som stämde i vårt försvarsspel, så här illa får det bara inte se ut. Där måste vi komma "back to basic" och få ordning på. Vi tar med oss att vi lyckas resa oss efter en start som mest påminde om ett "fritt fall" från vår sida, samt vårt fröjdiga anfallspel som fungerade i 90min. Värt att notera är att Alex är inblandade i samtliga fem mål som vi gör idag, men som ändå inte blir vald till matchens lirare utav oss tränare.. Kraven på en skyttedrottning är skyhöga!


Startelvan:
Ester
Jennifer-Lisa L-Lisa E-Emma
Brink-Sandra-Wallis-Moa
Alex-Johanna

Bänken:
Therese-Joling-Josse-Elin

Målgörare:
Alex 3, Johanna 2

Matchens spelare:
Sandra
 
Huvudsponsor
Guld Sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer
Lagsponsorer
Klubbsponsorer
Sparplan Konstgräs Finansiell Projektsponsor