Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till SFK Dam


Säsongen 2019 spelar vi i div 3 Bohuslän/Dal. Varmt välkomna att följa oss på vår resa! 


Se kalender när och vart vi har våra träningar. 
Programenlig seger inför sommaruppehållet
2019-07-01 16:11
Bästa gänget bärgar tre poäng.
Saharaöknen breder ut sig, eller dess värme i alla fall. Det var bara kamelerna som saknades när vi äntrade det natursköna Långevi i Bengtsfors för vårens sista match. Om det mot all förmodan fanns någon som undrade hur det hade vart att jobba vid smältugnen på Vargön Alloys, skulle denne idag få stilla sin nyfikenhet. 

Efter den tunga förlusten mot Ed sist match, så var det extra intressant att se fram emot nästkommande match, där Bengtsfors damer stod för motståndet. Dem inledande minuterna känner lagen lite på varann och värmen. Men ganska omgående tar vi plats i förarsätet. Med hög beslutsamhet, fokus och vilja dikterar vi i princip hela första halvleken. Vi skapar ett flertal halvchanser innan Alex i den 28min sliter sig fri från sin bevakning och på bästa sätt förvaltar djupledspassningen från Ida, och som med en drömträff i krysset som tar oss till en 1-0 ledning. Bengtsfors gör några tappra försök till anfall, men hejdas, av ett för dagen, galet bra försvarsspel från vår sida. Vi går till en välförtjänt pausvila med en uddamålsledning.

Pauser i fotboll är alltid intressanta ur flera aspekter. Många vill gärna jämföra kvalitén på det nödvändiga korvintaget med andra arenor man besökt. Själv tillhör jag definitivt inte den kategorin (om jag inte är i sällskap av min snart 3-åriga kompanjon), men vill samtidigt addera med att fundera på vad som utspelar sig i de båda omklädningsrummen. För det finns ju nästan inget som kan förändra en matchbild, mer än dessa minuter, som ingen utomstående vet något om. För våran del skulle det visa sig att det inte var någon större fara på taket. Vi fortsatte precis som i den första halvleken, med att styra spelet över så gott som hela planen. I den 54min får vi en utav flertalet hörnor för dagen, och det vill sig inte bättre än att Alex fått prickat huvudet på Subway som ökar på ledningen till 2-0. Vi fortsätter sätta hög press på dalsländskorna och det är små marginaler som gör att vi inte utökar vår ledning ytterligare. I slutminuterna får Bengtsfors ett par frisparkar i farligt läge, men utan resultat. 


Nyckeln i dag, förutom den fina starten, var inställningen, löpvilligheten, den starka försvarsinsatsen över hela planen och de emellanåt sylvassa avsluten. Kan vi fortsätta genomföra höstens matcher på liknande sätt, så kan det bli mycket intressant.


Startelvan:
Ester
Beccs-Tilde-Lisa E-Lisa L
Ida-Sandra-Vilma-Wallis
Alex-Subway

Bänken:
Jennifer-Sandberg-Ellen S-Emma R

Målskyttar: Alex och Subway

Matchens spelare (tre för dagen): Alex, Vilma och Wallis
 
Säsongens andra förlust men ett litet fall framåt
2019-06-23 18:37
Säsongens sista hemmamatch på den sommarfagra Skogsvallen, där Eds damer skulle stå för motståndet. Tabelltvåan mot tabelltrean. Förutsättningarna för oss var att det saknades ett gäng spelare pga resa, jobb samt sjukdom.

Inledningsvis tar vi tag i spelet, vilket vi varit mindre bra på, tidigare under säsongen. Vi stressar inte upp oss, utan spelar oss ur dem flesta trängda situationerna som vi hamnar i. Gästernas ledningsmål i den 39min speglar kanske inte matchen, då vi ändå känner att vi har ett visst övertag. Överlag så ser vårt försvarsspel och uppbyggnadsspel riktigt bra ut. Tyvärr så hackar det betänkligt i vårt spel den sista tredjedelen, där vi inte alls kommer till rätta. En bidragande orsak, det finns givetvis flera, är att vi skjuter alldeles för lite. 


Känslan när vi går ut till andra halvlek är ändå att vi ska kunna vända på matchen. Vi fortsätter spela klart godkänt fram till gästernas straffområde. Där var det totalt stopp i princip hela tiden. I den 76min utökar Ed till 2-0, därefter går vi ner oss fullständigt. Presspel, försvarsspel ja, allt rasar. Vi går från att spela som ett kollektiv till ett gäng individualister. Fullständigt katastrof helt enkelt. I jakten på en snabb reducering går vi ner på en trebackslinje och petar in ytterligare en spelare på topp, vilket resulterar i att det öppnas upp skapliga ytor på vår planhalva som Ed inte är sena med att utnyttja till 3-0. Innan domaren blåser av matchen kommer även fyran för gästerna. Sån är fotbollen..

Vi möter för dagen ett Ed som gör säsongens, hittills, bästa match. Några poäng blev det inte, men väl ett spel som kan inge hopp inför kommande matcher.

Startelvan:
Ester
Beccs-Sandra-Lisa E-Tilde
Ida-Alex-Wallis-Jennifer
Karin-Subway

Bänken:
Sandberg-Ellen S-Emma R-Nonka
Hemmamatch mot EDs FF
2019-06-19 16:00
 
Seger i kommunderbyt!!!
2019-06-16 16:19
Inför derbymatchen har vi nästan hunnit avverka halva serien. Det poängtappet som svider mest, bortsett från vår enda förlust, är bortamatchen mot Strömstad. För övrigt får det väl annars sägas att det resultatmässigt inte funnits nåt att anmärka på. Spelmässigt däremot har det varit lite knackigt till och från, och i dagens match skulle det knacka ordentligt skulle det visa sig.

Vi kommer ut i första och blir fullständigt överrumplade. Gästerna äger det mesta av bollinnehavet och när vi väl får tag i bollen så ger vi omgående tillbaks den. Oftast genom långa rensningar istället för att våga hålla i bollen. Rent chansmässigt är det mer jämt, där båda lagen skapar ett par vassa tillfällen, men det är gästerna som håller i taktpinnen. Vi är "efter" över hela planen och om Munkedal hade förvaltat sitt spelövertag bättre, så hade vi gått till halvtidspaus med målmässigt underläge.

I andra halvlek kommer vi ut och sätter stopp för gästernas framfart. Vi har ett spelövertag de första 30min. Sista kvarten står båda lagen och mer eller mindre och matar långbollar mot varandra i rädslan för att göra ett misstag i sitt egna försvarsområde. Det är mycket nerver, då det är en utav säsongens "viktigaste" matcher. Till slut så drar vi det längsta strået, då "Firman" i den 87min. lyckas avgöra matchen till vår favör. Alex serverar Subway, som uppoffrande, lyckas trycka in segermålet. Den lättnaden och glädjescenerna som följde, visar på hur mycket matchen betyder för tjejerna. 

Summerar vi dagen så gläds vi åt dem tre pinnarna och att vi är bästa damlaget i kommunen. Mindre bra, är vårt spel. Vi gör säsongens bottennapp när det gäller som mest. Det är ingen bra egenskap.. att ändå lyckas vinna är en styrka i sig och inget vi ber nån om ursäkt för. Vi njuter nu av segern under helgen och redan på onsdag väntar nästa match. Då gästar Ed oss på Skogsvallen kl.19


Startelvan:
Ester
Beccs-Sandra-Lisa E-Lisa L
Ida-Vilma-Wallis-Jennifer
Alex-Subway

Bänken:
Sandberg-Tilde-Karro-Emma.R-Karin

Målskyttar:
Subway

Matchens spelare:
Subway
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 30/6 15:00
0 - 2  
Ons 19/6 19:00
0 - 4  
Lör 15/6 12:30
1 - 0  
Sön 9/6 17:00
3 - 6  
Tor 30/5 12:30
5 - 0  
Sön 26/5 17:00
0 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Svarteborgs FK, 26/06 12:45 
Svarteborgs FK, 28/05 11:53 
Svarteborgs FK, 16/04 07:16 
Svarteborgs FK, 12/04 23:05 
Svarteborgs FK, 04/04 10:42 
 
Huvudsponsor
Guld Sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer
Klubbsponsorer
Sparplan Konstgräs Finansiell Projektsponsor