Välkommen till SFK/SAIS Dam


Säsongen 2018 spelar vi i div 3 Bohuslän/Dal. Varmt välkomna att följa oss på vår resa! 


Se kalender när och vart vi har våra träningar. 
Silvret är vårt!!!
2017-09-28 14:36
Omgång 14, Div 4 Bohuslän/Dal dam
Svarteborg FK/Stångenäs AIS  - Stenungsunds IF
Sparplan, konstgräs Matchstart kl. 13.30

Slutresultat: 2-0 (2-0)


Säsongens sista match. Serievinnarna Stenungsund (gratulerar!) kommer och ska ge oss sitt motstånd. Återigen är detta en viktigt match då vi har möjlighet att knipa andra platsen! Förra mötet med Stenungsund var inte vår bästa. Vi var sega spelare och hade en rätt tunn trupp. Bortförklaringar är alla dåliga så det har väl inget större värde. Dem vann, vi förlorade. Men så ska det inte bli denna match! 

Att vara medveten om att det inte blir en enkel match samt att den är så viktigt för kommande säsong gör benen lite pirriga. Johan och Glenn har lagt upp en bra plan över matchen. Dem vet vad vi kan och har koll på motståndarnas brister. Vi känner redan i uppsnacket att detta är vårt vi hade "en bra känsla" helt enkelt.

Matchen blåses igång och Stenungsund bjuder upp! Vi spelar fin fotboll och har koll på varandra. Som dem senaste matcherna har vi gjort ett tidigt mål, och varför gå ifrån ett vinnande koncept? Första målet kommer efter 7 minuter och det känns bra. Troligtvis lite för bra för här slappnar vi av. Stenungsund är bra motståndare och skapar bra anfall. Dock är vår backlinje on point denna söndag! Vi spelar vidare och kämpar oss till en farlig frispark. Vilma känner sig säker och lägger den, inte på yta som det hörs från kanten, utan rätt i mål. Helt okej ändå tycker kanten. 

I andra halvlek får vi det inte hela vägen in. Vi gör några farliga uppspel men inget som leder till mål tyvärr. Även flera hörnor får vi som blir farliga men inte hela vägen. Matchen spelas till domaren blåser och vi går som segrare ur med 2-0! 

Vi gör en bra match och vi är stolta spelare som går av planen, och inte bara för denna matchen, utan för denna säsongen. Att få vara en del av vårt gäng är grymt. Vi är underbara spelare, har grymma tränare och stöd från många runt om! Vi satte inte vårt mål, att vinna serien, men vi har gjort så mycket att vara extremt stolta över! Vi har vunnit mot alla lag och vi har vunnit alla våra hemmamatcher för att nämna två saker. 

Tack. 


Laget från start:

Ester 
Rebecka-Tilde-Linn-Mathilda
Jossan-Vilma-Lisa.L-Nathalie
Moa-Alex

Bänken:
Sandra, Rebecka, Lisa.E

Varning: Ester 

Målgörare: Alex 1 och Vilma 1
Viktigt seger på hemmaplan
2017-09-19 14:34
Omgång 13, Div 4 Bohuslän/Dal dam
Svarteborg FK/Stångenäs AIS  - Rössö IK
Sparplan, konstgräs Matchstart kl. 12.00

Slutresultat: 5-1 (1-1)


Ännu en viktig match att spela! Förra matchen mot Rössö kände vi oss besvikna, vi gjorde inte helt jobbet och för det bestraffade dem oss för. 

Vi hade med oss en stabil trupp och att vi spelar på hemmaplan gör inte saken sämre, vi har som sagt inte förlorat på hemmaplan denna säsong hittills och tänker inte göra det denna gången heller! 

Matchen drar igång, Rössö har ett bra tempo och rullar boll fint vilket vi tycker om när motståndarna gör. Vi vet om deras brister utifrån tidigare matcher de spelat och vet hur vi ska utnyttja det. Första målet briljerar Alexandra in genom att runda spelare "enkelt" och sedan placerar in den snyggt. Ett tidigt mål, vilket vi är vana med att göra, och vi börjar bli varma i kläderna. Spelet fortsätter, Rössö gör ett bra motstånd men skapar egentligen inget större. En olycklig kontring resulterar dock till 1-1 då vår back gör en del-rensing som hamnar i eget mål. Sådant som händer, men alltid surt, speciellt i slutet av första halvlek. 

Vi känner dock att spelet är vårt! Vi går in i andra och gör en klockren halvlek. Fina uppspel och bra försvar leder till 4 nya mål! Detta gör att vi går som värdiga segrare ur denna match! Detta låser oss fast vid 3:dje platsen och ger oss möjlighet att plocka andra platsen i serien!

Laget från start:

Ester 
Rebecka-Tilde-Mathilda-Josefin
Sanna-Sandra-Lisa.L-Tess
Moa-Alex
Bänken:
Nathalie Karin 

Målgörare: Alex 5

Hämtade ytterligare tre pinnar!
2017-09-11 21:41
Omgång 12, Div 4 Bohuslän/Dal dam
Frändefors IF - Svarteborg FK/Stångenäs AIS  
Frendevi IP, naturgräsgräs. Matchstart kl. 12.00

Slutresultat: 3-6 (2-3)


Säsongens sista bortamatch väntade oss i Frändefors. En match vi såg fram emot och hade på känn inte skulle bli helt enkel. Vi har haft svår innan att håll i tackpinnen när vi möter lag som inte är vana med att göra det. Frändefors har duktiga spelare och är fysiska, vilket är vad dem spelar på. För vår del finner vi det svårt då man inte riktigt kan spela runt dem för dem är stoppklossar över hela planen. 

Matchen var låååång. Vi börjar med att snabbt ta ledningen och har spelet. Vi är väldigt offensiva vilket gör att vårt försvarspel aldrig riktigt kommer igång. Vi har ett högt försvar vilket gör att när dem väl kommer förbi oss har de öppengata att få fart och göra farliga avslut. Vi känner mest att deras mål blir på våra brister. 

I halvtid går vi av med ledning men det känns inte helt okej. Vi känns trögstartade och sega. Kommer ut på plan och snabbt får Frändefors 3-3 målet. Det tyngde oss och gjorde inte att vårt spel blev bättre. Men vi ställde om, grävde ner huvudena och bestämde att vi skulle vinna denna matchen. Vi spelar och kommer in i det. 15 minuter kvar av matchen lyckas Alex äntligen peta in den igen! Lättande samt taggande! Vi fortsätter, 1 mål är inte en säker ledning vilket vi smakade på under denna match, och får kämpat till oss en straff som Lisa trycker in. Som avslutning går Moa in och dominerar och gör ett sista målet! 


Laget från start:

Ester 
Rebecka-Tilde-Jennifer.B-Mathilda
Lovis-Sandra-Vilma-Lisa.L
Moa-Alex
Bänken:
Wallis, Nathalie, Josefin

Målgörare: Moa 3 Alex 2 och Lisa 1 
Revansch, det smakade mycket gott!
2017-09-09 17:48
Omgång 11, Div 4 Bohuslän/Dal dam
Svarteborg FK/Stångenäs AIS - IFK Strömstad
Sjövallen, naturgräsgräs. Matchstart kl. 16.00

Slutresultat: 3-1 (0-1)


I helgen var det dags, matchen som vi väntat på skulle spelas. Strömstad skulle komma hem till oss på Sjövallen för att kämpa för viktiga poäng i serien. Då vi i våras var där och gjorde, vad som kan låta som en dålig ursäkt, vår sämsta match. Det slutade då med bedrövliga 7-2, vilket vi inte heller tyckte spelade matchen korrekt. Men av den matchen har vi brutit ihop och ja, kommit tillbaka! 

Vi startar matchen klart bäst. Vi har god koll på vad Strömstad har ett erbjuda, en vass spelare på topp och sedan två-tre stycken som försöker hålla vår Alex ur spel. Vi var laddade, hade alla spelare hemma på plats, dock någon skada. Vi kom till avslut flera gånger under de första 45, men det gick aldrig hela vägen. Vi spelade väldigt fin fotboll, hade snacket uppe och gjorde jobbet fullt ut. Strömstad fick i stort sätt aldrig komma till, då vi hade satt Linn på att ta hand om deras farliga spelare Sandra. Minuten innan halvlek lyckas Sandra dock få fart och lämna över bollen fint till sin kollega som placerar den fint i mål. 0-1 och sedan halvlek. 

Men denna matchen fick dem inte vinna. Vi visste vad vi kunde, vad vi hade gjort och vad vi skulle göra. I halvlek gick snacket i omklädningsrummet bara åt det positiva och att denna matchen var vår. Vi går sedan ut och gör ännu en fin halvlek, men till skillnad från förra går bollarna in. Vi får in Lovis och tack vare att Alex har två spelare på sig får Lovis ytor och möjligheter att sätta in dem. "Hon bara körde!" Klockrent från alla spelare, vi gjorde vår match och då vinner man. Smakade väldigt gott att vinna mot de obesegrade Strömstad samt veta om att möjligheten att klättra i tabellen lever! 

Laget från start:

Ester 
Mathilda-Jennifer.B-Tilde-Becka
Linn-Sandra-Vilma-Lisa.L
Moa-Alex
Bänken:
Nathalie, Rebecka och Lovis

Målgörare: Lovis 3
En usel match, men ändå vinst!
2017-08-31 14:29
Omgång 10, Div 4 Bohuslän/Dal dam
HENÅNS IF - Svarteborg FK/Stångenäs AIS  
Ivars färg arena, naturgräsgräs. Matchstart kl. 16.00

Slutresultat: 2-3 (0-2)


Söndag och vi ska åter på match, även denna gång är vi lite folk pga resor och jobb. Vi åker dock med en trupp bra fotbollspelare som vi vet orkar göra sitt jobb 90 minuter. 

Kändes bra under uppladdningen men när matchen blåses igång så kommer vi inte igång. Vi springer bort oss, slår felpass och gör inte jobbet fult ut och missar våra lägen. Blir mycket fel och irritation. Försöker ta oss ut det negativa genom snack och att organisera oss. När väl snacket kommer igång och lugnar ner det märker vi att vi kan mer och då lossar det. Vi får in två mål genom fint uppspel till Alex som sätter dem. Spelet är väldigt varierat, vi får ibland till det men det funkar inte hela tiden. 

Strax innan vila lyckas Jossan dra på sig en lårskada som tvingar oss att ändra i back-linjen. Går ut och gör nästa 45. Henån taggade till och börjar hårt. Vi tappar återigen och går bort oss vilket gör att Henån får farliga anfall och lyckas göra matchen spännande med en ställning på 2-2. Vi försöker att ta tag i det igen, går sådär men vi spelar helt okej fotboll in emellan. 80 min in i matchen får vi frispark som Vilma väljer att placera rätt i mål. Sista 10 minuterna funkar inte spelet helt och hållet och vi önskar att domaren snart ska blåsa för Henån var pigga och sugna på 1 poäng. Vi får tiden att gå utan att Henån får in något och vi går segrande ur även denna match! 


Laget från start:

Ester 
Josefin-Linn-Lisa-Rebecka
Nathalie-Sandra-Vilma-Julia
Moa-Alex
Bänken:
Sofia och Therese 

Målgörare: Alex 2 och Vilma 1 
 
Huvudsponsor
Guld Sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer
Lagsponsorer
Klubbsponsorer
Sparplan Konstgräs Finansiell Projektsponsor