Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till SFK Dam


Säsongen 2019 spelar vi i div 3 Bohuslän/Dal. Varmt välkomna att följa oss på vår resa! 


Se kalender när och vart vi har våra träningar. 
Målsnålt i premiären
2019-04-23 13:32
Seriepremiär. Behövs det sägas nåt mer egentligen? Alla har vi längtat och trånat efter den här dagen. Det var minst sagt två taggade lag som drabbades samman när seriespelet åter var tillbaka på agendan. Att det skulle bli en tuff och tillknäppt match, där inget utan lagen ville bjuda på några chanser var ingen vild gissning heller.

För våran egen del började dock inte premiären på riktigt förrän efter 45min. Första halvlek får vi se som ett varnande exempel på hur vi inte ska spela. Vi spelar långsamt, blir stillastående och det är näst intill noll variation i spelet. Väldigt mycket går galet och det är tack vare Ed:s ineffektivitet i avsluten och individuella prestationer hos oss, som gör att vi kan gå till halvtidsvila med 0-0.

Andra halvlek börjar som den första slutar. Ed håller i taktpinnen och har även en boll i nät, men som något tveksamt blir avblåst för offside. Om det fungerade som en väckarklocka för oss ska jag låta vara osagt, men efter det rycker vi upp oss. Vi ligger bättre i pressen, överflyttningarna funkar och även positionsmässigt mellan lagdelarna lyfter vi oss betydligt. Allt det "lilla" som ska fungera funkar bättre. En bit in i andra, så blir "Subway" fälld i straffområdet men domaren väljer att fria och därmed får det väl sägas att det var kvitterat vad gäller tveksamma domarbeslut. Båda lagen skulle även hinna kvittera ut varsin ribbträff under andra halvlek innan domaren blåser för 90min. Matchen slutar mållös.

Vi summerar matchen med att vi inte ska skämmas med att åka hem med en poäng. Ed kommer inte tappa många poäng hemma under säsongen. Vi tar även med oss försvarsspelet och pressen som vi hade under större delen av andra halvlek. 


Startelvan:
Ester
Becks-Sandra-Lisa E-Lisa L
Ida-Vilma-Wallis-Moa
Alex-Subway

Bänken:
Karin-Tilde-Wall-Sandberg-Jennifer

Matchens lirare:
Ester


2018-års vinnare
2019-01-12 22:07
Här har vi årsfestens vinnare 2018 i damlaget..
Årets målvakt: Michaela Forsberg
Årets back: Lisa Ericsson
Årets mittfältare: Josefin Wallberg
Årets forward: Alexandra Östh
Årets träningspris: Josefin Källström
Årets målskytt: Alexandra Östh
Årets framspelare: Alexandra Östh
Årets prestation(i damlaget): Lisa Ericsson
Årets genombrott: Josefin Wallberg
Årets MVP: Alexandra Östh
Årets prestation(i klubben): Johanna Kihlstrand
Säsongssummering
2018-10-14 13:21

Jaha, då sitter man här med ytterligare en säsong bakom sig. För egen del, den första med Svarteborg/SAIS/LAIK:s damlag.

Nu när det gått några veckor sedan den sista seriematchen, och man fått lite perspektiv till vad tjejerna presterat under året, kan det vara läge att ringa in säsongen. Vi kan blicka tillbaka på den gångna säsongen och se PRESTATION som det stora utropstecknet. Och att en andra plats i serien inte är fy skam.

 

För att möta de nya utmaningarna hade SFK/SAIS/LAIK inför säsongen gjort klart med en ny tränarduo, i undertecknad och Niclas. Därför låg fokus, under försäsongen, på att lära känna spelarna samt att implementera vår spelidé i laget. Och så tidigt på säsongen kunde i alla fall inte jag se tecken på att vi skulle vara med och slåss om seriesegern. Strax under toppenskiktet kändes mer rimligt där och då.

 

För att summera första halvan av säsongen måste jag erkänna att jag vad positivt överraskad över hur bra tjejerna presterade. Att vi sedan vann nio av tio matcher under våren, var också ett styrkebesked om vad tjejerna var kapabla till. Målsättningen för säsongen fick därför justeras upp en aning. Tjejerna hade verkligen visat, både mig och övriga lag i serien, att här ska det kämpas om seriesegern. Att som nykomlingar ha det målet är ganska kaxigt, men i det här gänget föga förvånande, då det är en trupp som tror sig vara störst, bäst och vackrast. Att uppfylla två av tre är ändå riktigt bra. Det där med att vara bäst får vi jobba lite på till nästa säsong.. 😉

 

Stabilt spel under våren byttes mot ett par tunga förluster, och ett svajande spel från vår sida, under hösten. Vilket i sin tur gjorde att det inte riktigt räckte hela vägen till serieseger. Det är egentligen många faktorer som spelar in om man ska lyckas. Jag tycker att vi på många sätt gjort en bra säsong och utvecklats väl. Däremot var det så att vi i dem tuffa, och avgörande matcherna då serien skulle avgöras, inte riktigt var på tårna. Det är också det som skiljer dem bättre lagen från dem som inte är lika bra, att dem är på tårna när det ska avgöras. Att vi inte kunde bjuda upp i de matcherna är ju givetvis lika mycket mitt och Niclas ansvar som spelarnas, och är något som måste utvärderas och utvecklas.


Det som jag personligen gläds mest åt, under säsongen, är alla flickspelare som vi kunnat introducera i damlaget. Damerna har tagit väl hand om dem, både på, och vid sidan av planen under hela säsongen. Inte mindre än 14 (!)stycken spelare från våra två flicklag, har representerat damlaget under 2018. Några av dessa har även gjort sig riktigt hemmastadda i damlaget, vilket i sin tur skapar konkurrens i truppen. Sånt gillar vi tränare. Jättemycket.

Nåt annat som ska noteras är uppstarten av vårt U-lag. Arbetet att sjösätta det projektet är i full gång, och jag har stora förhoppningar om att det ska kunna genomföras. Att kunna ha två seniorlag igång är inte bara en dröm som tränare, utan även ett bevis på att verksamheten i de lägre åldrarna funkar bra.

 

Som sagt, det har vart en lång, händelserik, och rolig säsong. Motgångar har varvats med medgångar, och resultatmässigt, men kanske framförallt utvecklingsmässigt har det varit en bra säsong. Det finns dock mycket kvar att jobba på och vi är inte klara någonstans. Tappar vi tron om att vi inte kan bättre än detta, är vi illa ute.

Jag vill även passa på och tacka alla som varit involverade i denna säsong på ett eller annat sätt. Allt ifrån hjälpsamma föräldrar, spelare och tränarkollegor. Som ni kanske märkt har jag inte nämnt ett enda spelarnamn i hela texten. Just för att ingen spelare ska glömmas och för att samtliga verkligen varit med att bidragit till en härlig säsong.

 

Ronny Forsberg

Stolt tränare för SFK/SAIS/LAIK:s damlag

Oavgjort i derbyt!
2018-10-01 17:25
Bästa gänget..

Våra damer stod inför en tuff uppgift, då formstarka lokalkonkurrenten Munkedal stod för motståndet. Gästerna som radat upp segrar under hösten, medans vi själva kom från två raka uddamålsförluster på bortaplan, och får väl anses varit lite vid sidan av formen under höstsäsongen.

 

Vi fick se en första halvlek där vi för matchen, och där gästerna, precis som i våras, backar hem och ligger på kontringar. Vi erövrar bollen relativt högt upp i banan, och på så sätt, skapar oss bra lägen för avslut, men avsluten är för få. Istället väljer vi att passa bollen i sidled och på så sätt hinner motståndet positionerna sig, och våra lägen rinner ut i sanden. Det skapas några halvchanser från båda lagen, men inget utav dem vad tillräckligt bra för att det skulle bli nån nätkänning. För övrigt kan väl sägas att första halvlek var lite trög och intetsägande, men där vi ändå känner att vi är närmast ett mål.

 

Det kändes därför hoppfullt när laget gick ut i andra halvlek. Det enda direktivet laget egentligen fick i pausen, var att våga skjuta mer från distans. Vi fortsätter att vara det spelförande laget, och trycker gästerna ner mot det egna målet, och tillät inte, att dem överhuvudtaget fick till ett eget spel. I den 65min. vad det så dags för, föga förvånande, firma Östh/Kihlstrand. Subway serverar Alex bollen, som från halvdistans, ser till att gästerna får påhälsning i målet, 1-0. Alex som i och med det målet blir seriens vassaste målskytt, och vinner skytteligan med 26 gjorda mål. I detta skedet av matchen vad det inget som tydde på att gästerna skulle göra mål. Men i fotboll är inget förutsägbart, så det vad precis vad som hände. Under andra halvlek tillät vi Munkedal att i princip bara skapa en enda kvalificerad målchans, och det skulle räcka med detta enda ögonblicks ouppmärksamhet för att dem skulle kvittera i den 85min. Men tjejerna gav sig inte med detta och ville, och vågade, verkligen få till ett segermål även om tiden var knapp. Tyvärr vad en ribbträff det närmaste vi kom och matchen slutar 1-1.

 

 Att vi som nykomlingar skulle vad med och slåss om seriesegern redan första säsongen i div.3, överraskade nog dem flesta inkl. mig själv. Så därför är det med stor tillförsikt som vi ser fram emot 2019.
Startelvan:
Ester
Lisa L-Tilde-Lisa L-Becks
Subway-Sandra-Linn-Brinken
Alex-Moa

Bänken:
Josse-Wall-Therese-Jennifer-Wallis

Målgörare:
Alex

Matchens spelare:
Alex
Återigen en uddamålsförlust..
2018-09-24 19:08
För andra helgen i rad begav vi oss av till Dalsland. Den här gången till Dals Ed, och Bergslätts IP.
Inför mötet med Ed:s FF, så var samtliga överens om att förra helgens fadäs mot Åsebro/Brålanda inte skulle få upprepas. 


Vi vad lite efter Ed redan i från start. Efter 10min. spel, så tvingas vi till ett målvaktsbyte då Miccans knäskada gjorde sig påmind. Som tur vad så hade vi Ester på bänken, som fick hoppa in och ställa sig mellan stolparna. För övrigt vad det Ed som tog tag i taktpinnen och förde spelet under första halvlek. Till viss del, tack vare den kraftiga medvinden dem hade de första 45, som nästan fungerade som en 12:e spelare. Ed skapade flera chanser via sina yttermittfältare som vad både snabba och skickliga, och det var via högerkanten som dem i den 36min lyckas komma till inlägg och göra 1-0. Vi skapade två hyfsade målchanser under första halvlek. Och det är inte genom vårt egna spel vi gör det, utan det är Alex som på, mer eller mindre, egen hand som vaskar fram dessa.I andra kommer vi ut lite mer taggade, lite mer på tårna. Vi sätter bra tryck på Ed redan från början och i den 48min sätter Alex kvitteringen till 1-1, efter en hörna. Vi behåller initiativet och fortsätter vaska fram ett antal hörnor, men dock utan resultat. Efter vår anstormning under de första 15min, så lyckas Ed jobba sig in i matchen, som står lite och väger. I den 71min lyckas Ed ta ledningen med 2-1. Ett mål som kändes lite ologiskt då det ändå kändes tryggt ganska tryggt defensivt under detta skedet av matchen. Efter målet viker vi ner oss, och det är tack och god natt för våran del. Sett över hela matchen är resultatet rättvist. Dem ville mer än oss för dagen och vi får verkligen rannsaka oss allesammans för att detta inte ska upprepas. Till helgen är det Munkedals IF som kommer besök. Närmare bestämt på lördag kl.15. Då vill vi ha så många som möjligt av Er på plats, för att stötta oss i kommunderbyt.Startelvan:
Miccan
Moa-Tilde-Lisa E-Lisa L
Jennifer-Sandra-Wallis-Therese
Alex-Subway

Bänken:
Ester-Becks-Josse-Wall

Målgörare:
Alex

Matchens spelare:
Lisa E

 
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Svarteborgs FK, 16/04 07:16 
Svarteborgs FK, 12/04 23:05 
Svarteborgs FK, 04/04 10:42 
Svarteborgs FK, 28/03 06:26 
Svarteborgs FK, 10/03 16:52 
Svarteborgs FK, 08/03 17:22 
 
Huvudsponsor
Guld Sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer
Lagsponsorer
Klubbsponsorer
Sparplan Konstgräs Finansiell Projektsponsor