Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till SFK Dam


Säsongen 2019 spelar vi i div 3 Bohuslän/Dal. Varmt välkomna att följa oss på vår resa! 


Se kalender när och vart vi har våra träningar. 
Hårt jobb lönar sig
2019-09-26 12:15
Dagens hattrickskytt, Johanna Kihlstrand.
Sista hemmamatchen för säsongen, där Tjörns DFF stod för motståndet. Så på Sjövallen stod vi redo för kampen om dagens tre pinnar. 

Det var minst sagt en tveksam början på matchen från vår sida. Vi kom fel till bollen och mycket hamnade rakt i famnen på Tjörns sittande mittfältare som därifrån kunde vända spelet. Så runt mittcirkeln pågick kampen om bollen de första 15min, utan att nåt lag stack ut något större. Det skulle dock inte ta så lång tid innan Tjörn tog ledningen. En förödande pass, hemåt i banan, snappade gästerna upp, och resultatet är 0-1 efter dryga kvarten spelad. Inga hängande huvuden idag heller. Vi skärper oss omgående och går in och styr och ställer, och ökar matchtempot. I den 21min utjämnar vi genom Subway. Ensam med målvakten går det sällan snett för dagens hattrickskytt, och 1-1 är ett faktum. Vi tar oss i kragen och spelar upp oss ytterligare. Tjörn sätter upp rejält med motstånd och det är en jämn och tuff match. Men när vi har bollen går det lite fortare. Vi sliter och kämpar och snart kom även belöningen för det. I den 30min är det åter Subway som håller sig framme och piskar in mål nr.2 för dagen. Resten av halvleken fortskrider som innan, där båda lagen får slita på det tunga underlaget. Vi går till halvtidsvila med 2-1.


Snacket i halvtid handlar mest om att fortsätta stå upp för varandra och ge järnet i varje duell. Och då matchbilden såg ut som den gjorde, så var det definitivt det laget som tog mest "skitjobb" som skulle gå segrande ur dagens kamp. Vi går ut i andra, och det är fullt ös från början. Det finns inte en yta, inte en markering, som vi inte har koll på. Vi är ta mig f-n överallt. Vi springer och sliter som djur. Blanda upp det med lite bländande bollbehandling, så är vi nog något på spåret.. I den 50min skulle också en av våra juniorer skriva in sig i målprotokollet. Subway hittar Emma.R med en smörpassning, där hon ställs en-mot-en med Tjörns keeper. Hon vill inte vara sämre än anfallskollegan, och lägger iskallt in bollen till 3-1. Efter en skada i första halvlek, förfogar vi nu endast två friska spelare på bänken. Och vårt slit på planen börjar ta ut sin rätt. Byten sker både till höger och vänster för att kunna upprätthålla något slags spel från vår sida. Tjörn äter sig in i matchen mer och mer. Chanser utbytts friskt när gästerna väljer att flytta upp laget högre i banan. Det närmaste Tjörn kom en reducering var en straff vi drog på oss i mitten på halvleken, men som Ester räddar. Båda lagen går på knäna vid det här laget. Finliret är som bortblåst, så det är på ren vilja båda lagen går på. I matchminut 85 rasslar till i gästernas nät, och det är Subway som fullbordar sitt hattrick med ett avslut utanför "16-metarn". 4-1 blir slutresultatet.

Bra match från vår sida, med mycket vilja, slit och lojalitet för varandra ror vi hem dagens tre pinnar.


Startelvan:
Ester
Beccs-Sandra-Lisa L-Tilde
Karin-Wallis-Vilma-Jennifer
Emma R.-Subway

Bänken:
Ida-Sandberg-Nonka

Målskyttar:
Subway 3, Emma R.

Matchens spelare:
Subway och Jennifer


Vände till seger
2019-09-16 18:28
Matchens spelare för dagen: Emma Rydin
På ett blåsigt Stora Höga IP var det så dags för säsongens bortakamp mot Vallen. Efter tidigare resultat var det med högt burna huvuden som laget äntrade planen. En gnutta högmod hade vi nog också. Känslan i omklädningsrummet innan matchstart var att detta skulle lösa sig på endera sättet, en lite farlig tanke att slås av innan avspark..

Vi öppnar matchen i ett väldigt högt tempo, där Vallen får slita hårt i defensiven. Värdlaget var dock inte på något sätt ofarliga. Titt som tätt kom dem dundrandes på högerflanken, och lyckades ställa till oreda vid flera tillfällen under första halvlek. Och det skulle inte dröja särdeles länge innan det gav utdelning. I den 21min får Vallen fira det första målet i matchen, efter att ha avslutat ur misstänkt offsideposition, och 1-0 är ett faktum. Detta skakar vi av oss snabbt, och vi fortsätter hålla hög press och stänger Vallen högt upp i banan. 7min senare ska, som sig bör vid det här laget, fröken Kihlstrand presentera sig och hamna i målprotokollet. Efter en riktig smörpassning från Karin, löper sig Subway loss från försvaret, och placerar iskallt in 1-1 i den 28min. Vi fortsätter att spela riktigt fin offensiv fotboll, skapar mängder med chanser och ser till att Vallen får slita ordentligt. Defensivt, när vi kommit halvvägs in i första halvlek, får vi göra ett par byten, och får "snickra" ihop en ny backlinje. Då det var långt ifrån vår ordinarie backuppsättning, så spelades det (föga förvånande) med mycket mer hjärta, än med finess. Men dem hade svar på de frågor som Vallen ställde. Vi hade vid denna tidpunkt i matchen samtliga fyra flickspelare, som vi hade med oss för dagen, på planen samtidigt. Hur skulle detta gå mån tro? Med fart och fläkt susade dem fram över planen och skapade stor oreda i Vallens försvar. I den 38min var det även dags för en av dessa ynglingar att hitta nätmaskorna. Emma Rydin hittar en fin lucka till Subway , som från 16 meter går på avslut. Målvakten räddar, men Karro är snabbt framme på returen och stänker in 1-2, vilket vi tar med oss till halvtidsvilan. 

Andra halvlek öppnar vi om möjligt ännu starkare än första, och dominerar dem första 20min. Karro och Emma.R har lekstuga på högerkanten, och dem får det att se så enkelt ut. Vi skapar löjligt många lägen, och under den här perioden SKA vi döda matchen. Det är inte i underkant att säga att minst tre bollar ska passerat mållinjen under den här delen av matchen. Vi fortsätter spela, fin offensivt, sprudlande fotboll. dock är det bara ett utav alla dessa lägen som letar sig in bakom Vallens keeper under andra halvlek. Det är Ida som mer eller mindre brötar in 1-3 i den 68min efter en del tumult i straffområdet. Efter detta så går vi in i vår sämsta period utav matchen. Vi tar inte jobbet fullt ut, det är många enskilda misstag som jag misstänker grundar sig i ren nonchalans. Vi tror att den här matchen redan är vunnen, och det enda vi väntar på är att domaren ska blåsa för full tid. Detta får vi lida för i den 73min, då hemmalaget avslutar bra utanför 16m. Vi står på hälarna, och Vallen kan reducera till 2-3. Under resterade tid skapar vi inte särskilt mycket. Större delen spenderar Vallen på vår planhalva, med ett stort övertag i bollinnehavet, så dem sista 20min får vi spendera vår tid med att försvara oss. Det var ett par tillfällen där vi fick hålla andan, men vi lyckades rida ut den stormen. 

Sammanfattningsvis är det en klart godkänd match som vi gör. Detta med tanke på alla sjukdomar och skador som vi får dras med. I dessa lägen är det tur att vi har riktigt duktiga juniorer, som ställer upp och levererar. Dem här tre poängen har dem en stor del i. 


Startelvan:
Ester
Beccs-Sandra-Lisa E.-Emma G
Karro-Vilma-Wallis-Sunesson
Karin-Subway

Bänken:
Ida-Tilde-Emma R-Sandberg

Målgörare:
Subway, Karro, Ida

Matchens spelare:
Emma R
Hedersam förlust
2019-09-11 17:30
Då var det så dags för returen mot Stenungssund. Efter en jämn och bra match i våras mot ett ungt SIF, visste vi att dem snabbt skulle bli bättre och att det skulle bli en tuff retur under hösten.

Gästerna öppnade i ett rasande tempo, och inledningsvis fick vi till stora delar spendera vår tid på att hålla rent framför eget mål, som för dagen vaktades av ingen mindre än vår alldeles egna Lisa Lundgren. Stenungssunds styrkor hade vi gått igenom innan match, bla deras kantspel och fasta situationer. Det vi inte hade koll på hur duktiga dem var på fasta, men det skulle vi snart bli varse om. Vi kommer in i matchen efter 10-15min, då det är två viljestarka lag som krigar om bollen centralt på planen till stor del, med ett par undantag åt vardera håll. Sen kom kallduschen..inom loppet av 5min visade SIF två gånger om hur man ska ta vara på hörnor. Efter 25min spel står det 0-2 till gästerna, efter markeringsmissar vid båda målen av oss. Sen visar vi varför vi hör till toppskiktet i serien. Vi börjar lira boll, och det går fort! Vi sätter ordentligt tryck på gästerna, men dem var på intet sätt ofarliga. Det var framförallt deras kontringar som störde oss under resterande tid av första halvlek. I den 30min kommer så en rättvis reducering. Det är Alex som stövlar efter en djupledsboll, som sätter press på SIF-keepern som rusar långt ut och rensar. Dock inte bättre än att Subway tar till vara på möjligheten att få prickskjuta in bollen från drygt 30m håll. 1-2 står sig sedan halvleken ut.

Andra halvlek ser i stora drag ut, som den första slutade. SIF ligger på kontringar utnyttjar sin speed på kanterna och det ställer emellanåt till det med stor oreda i och runt vårt straffområde. Vi står för den större delen av det organiserade bollinnehavet och vi trycker på så det står härliga till. En kvittering hänger i luften. Vi på sidan känner. Spelarna på planen känner det, och det syntes på SIF att även dem kände det. Efter att tryckt på, utan att skapa några riktigt vassa målchanser, så kommer kalldusch nummer två. Efter en kontring som byggs upp utav en av deras yttrar, drygar gästerna ut ledningen till 1-3 i 60min. Känslan var att det nog var "tack och god natt" efter det målet. Givetvis såg man en viss besvikelse i ögonen hos tjejerna, men började vi hänga med huvudet? Slutade vi gå in i duellerna? Tog SIF över spelet? ICKE!! Målet hade nog snarare motsatt effekt. Vi krigar ännu mer, och visade en enorm kämparanda och vilja. Vårt organiserade spel försvann väl i princip, men vi fortsatte att kämpa. Även om det många gånger kanske var med huvudet under armen. Skulle gästerna få med sig samtliga pinnar hem, skulle dem få kämpa för det. Ingenting var ännu klart, och i den 80min reducerar Subway till 2-3. Närmare än så kommer vi inte, och vi får erkänna oss besegrade Stenungssund som är duktiga på det dem gör. 

Fel tid, fel dag, fel plan, fel ALLT! Trots motgångarna vi stod för redan innan matchen och trots motgångarna som vi bittert fick tugga i oss under densamma, så spelar vi som om förutsättningarna hade vart som inför vilken match som helst. Med en sådan lagmoral, med en sådan vilja och med en sådan fotbollskunnighet. Trots att alla förutsättningar inför matchen var milsvis från perfekta, så gör vi en riktigt j-a bra match! Det får oss att nu i efterhand tänka på vad vi kan åstadkomma när allt är perfekt. Vi är livsfarliga! Det är i matcher som denna, när allt är emot en, som man visar vad man är för ett lag, och vi älskade det vi såg! Nästa helg ska vi till Stora Höga, och vi tycker synd om dem redan nu..

Matchens spelare brukar som bekant synas lite längre ned i artikeln, men idag ska hon lyftas fram. Hon går verkligen i bräschen för resten av laget och visar en stor vilja. Hon är inte rädd för att offra sig för resten av laget, och idag gör hon allt i sin makt för att skydda sin (i vanliga fall) försvarskollega, som för dagen vaktade buren. Hon visar speciellt i matcher som denna att bindeln sitter på rätt arm. EL CAPITANO, Lisa Ericsson!!!


Startelvan:
Lundgren
Beccs-Sandra-Lisa E-Berntsson
Karro-Vilma-Wallis-Karin
Alex-Subway

Bänken:
Sandberg-Emma G-Adina

Målgörare:
Subway 2

Matchens spelare:
Lisa EChans till revansch
2019-09-04 19:29
Idag stod IFK Strömstad för motståndet på Sjövallen. Revansch skulle utkrävas efter det extremt jobbiga poängtappet i slutminuterna, när vi var på besök på Strömvallen i våras. 

Vi öppnade i ett rasande tempo och domaren hann knappt blåsa igång matchen innan vi hade tagit ledningen. Som så många gånger tidigare under säsongen är det Subway som placerar bollen i bortalagets nätmaskor efter 3min. Spelet efter det är betydligt lugnare, trots det fortsätter vi vara det spelförande laget och stod för dem flesta målchanserna. Gästerna var dock ingalunda ofarliga, utan ställde frågor till vårt försvar med sina kontringar. I 22min skulle dem också få utdelning på det. Även om det mer var vårt eget fel än skicklighet av dem, så kom kvitteringen efter ett par, tätt duggande, försvarsmissar. Det tog dock inte många minuter innan matchens lirare återställde ordningen. Åter igen är det Subway som håller sig framme och 2-1, efter en nickskarv av Alex är ett faktum efter 25min spel. Efter detta är matchbilden sig lik även om målchanserna sinar under den resterande tiden utav första halvlek. 2-1 står sig när domaren blåser till halvtidspaus. 

Snacket i halvtid handlade mest om att fortsätta hålla trycket uppe, samt riskminimering. Andra halvlek är det fullt ös. Vi spelar med ett sådant varierat anfallsspel att det är svårt för gästerna att få stopp på oss offensivt. Stora delar utav halvleken spenderar vi i gästernas försvarszon och vårt anfallsspel är bländande. Det skall dock dröja en stund innan det rasslar till i något utav målen i andra halvlek. Vårt slitsamma, offensiva spel, gör dock att vi blir något splittrade när vi tappar bollen och det öppnar upp sig ytor mellan våra lagdelar. Försvaret får slita tungt för att hålla Strömstad ifrån eget straffområde, när dem kommer i sina kontringar. Detta löser dem på ett strålande sätt, då dem helt stänger igen hemmamålet utav resten av matchen. Kreatören, som i vår offensiv, låg bakom det mesta i andra halvlek, skulle kröna dagen med ett hattrick. I den 85min stänger hon igen matchen efter att krigat in bollen i mål. 3-1 står det på tavlan och detta blir även slutresultatet.

För dagen hade vi, som så många gånger tidigare, hjälp av ett par flicklagsspelare. Dem presterar, precis som vanligt, långt över det som kan förväntas utav "vanliga" juniorspelare. Det är bara att inse. Vi har turen att ha tillgång till en juniortrupp under oss som består av allt annat än vanliga juniorspelare. Dem kommer ständigt till oss och visar upp, inte bara hur duktiga dem är, utan även deras "goa" personligheter. Den här gången riktar vi ett stort tack till Karro och Ellen för hjälpen.


Startelvan:
Ester
Beccs-Sandra-Lisa E-Lisa L
Ida-Vilma-Wallis-Karin
Alex-Subway

Bänken:
Tilde-Sandberg-Berntsson-Karro-Sunesson

Målskyttar:
Subway 3

Matchens spelare:
Subway
Spelade matcher
Lör 28/9 16:00
1 - 1  
Lör 21/9 12:30
4 - 1  
Sön 15/9 16:00
2 - 3  
Lör 7/9 12:30
2 - 3  
Lör 31/8 12:30
3 - 1  
Lör 17/8 12:30
2 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Svarteborgs FK, 26/10 16:39 
Svarteborgs FK, 21/10 21:41 
Svarteborgs FK, 04/09 19:17 
Svarteborgs FK, 31/08 20:32 
Svarteborgs FK, 20/08 20:30 
Svarteborgs FK, 09/08 13:11 
 
Huvudsponsor
Guld Sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer
Klubbsponsorer
Sparplan Konstgräs Finansiell Projektsponsor