Hamburgsund-Grebbestad - Svarteborgs FK 4-3

Division 6 Norra, Sundvallen, Hamburgsund

Hamburgsund-Grebbestad - Svarteborgs FK

Slutresultat: 4-3 (3-1)

Ettan mot jumbon, Svarteborg mot Hamburgsund-Grebbestad. Under onsdagskvällen så åkte vi ut till Hamburgsund och det var en långväxt fotbollsplan vi fick se. De bortresta gubbarna var tillbaka, men vi saknade fortfarande några som var tvungna att jobba. Uppvärmningen kändes sådär och vi kan lugnt konstatera att vi har varit mer taggade innan en fotbollsmatch än vad vi var där och då.

Matchen startade och vi började rulla bollen lugnt och säkert direkt, och efter 5 minuters spel så gjorde vi ett riktigt mönsteranfall men missade tyvärr ett väldigt bra läge. Hamburgsund-Grebbestad kom sedan in lite i matchen och radade upp hörnor, men vi kände oss fortfarande inte hotade. Men deras snabba vänsterytter tog istället tag i matchen på egen hand när han trampade in alldeles för enkelt på vår högerkant och kunde tillslut placera in ledningsmålet. Efter deras chockledning så trodde vi att vi skulle bli mer taggade och släppa loss i spelet som kändes väldigt stelt och försiktigt. Men istället så kunde Hamburgsund-Grebbestad göra både 2-0 och 3-0 efter dålig kommunikation och taffliga ingripanden. Där och då så kändes de hopplöst och inte ens nu så kunde vi komma igång och hitta vårt spel, utan de var ganska dålig fotboll under en stund, från båda lagen. Fram tills att Trajce drog ner djupt på högerkanten, gjorde sin gubbe och passade in bollen perfekt till Kevin som kom på bortre och kunde placera in reduceringen. Vi fick ordentligt med energi men hann inte uträtta så mycket mer innan halvtidsvilan.

I pausen så var det ganska lugnt och vi alla hade känslan och tron på att vi kan vända detta om vi bara kan hitta vårt eget spel och inte göra några fler lätta misstag. Men på svårspelade Sundvallen så kunde vi tyvärr inte uträtta något större till en början utan de va återigen deras snabba ytter som trampade på och från kanten kunde placera in bollen på första stolpen. Det började nu kännas uppgivet igen, men efter en liten stund så började vi pressa på Hamburgsund-Grebbestad ordentligt, som i sin tur föll hemåt mer och mer. De stängde oss ganska bra i uppspelsfasen och vi slog en hel del långa bollar som vi idag inte var lika duktiga på att ta in som vi brukar vara. Men när vi väl fick kontroll på bollen på mitten så kunde vi hota en del gånger på vår högra sida genom Shams och Gurra som löpte bra i djupet. Med drygt 10 minuter kvar så nickar Shams in första reduceringen via en försvarare efter ett långt frisparks inlägg. Vi fick direkt upp energin och tryckte på ännu mer, och några minuter senare så satte Blad bollen mellan försvararna där Trajce kom löpandes och fri med målvakten så kunde han placera in nästa reducering. Nu var energin på topp och trots klockan emot oss så kändes de verkligen som att vi åtminstone skulle kvittera. Men kort därefter så blåste Jocke Larsson av matchen pga åska (lite väl långt borta), för vår säkerhets skull. När matchen återupptogs så fick vi till oss att det var 8+6 kvar av matchen, men det skulle visa sig vara felaktigt då vi bara fick de 8 minuterna, vilket vi inte lyckades förvalta då vi tappade flowet och övertaget efter spelavbrottet.

Årets andra förlust är ett faktum och vi alla är extremt besvikna då vi känner att detta är en match som vi bör vinna alla dagar i veckan, men tyvärr så håller det inte att göra så enkla misstag och inte spela bra bortsett från slutet av de bägge halvlekarna. Ingen i laget kommer upp till sin nivå, även om bland annat Kevin kämpade och slet, och John avvärjde väldigt mycket under framförallt första halvleken, så saknades det fortfarande mer eller mindre flera snäpp på varje spelare för att vi ska kunna fortsätta så som innan. Turligt nog så förlorade även Lane, så vi befäster vår ledning med 3 poäng, men både Hedekas och Tanum flåsar oss i nacken strax därefter, efter deras segrar. Nästa match är sista innan sommaruppehållet och det är mot inga mindre än Hedekas och dessutom så spelas matchen under Sörbygdsdagarna (29/6) vilket gör att de troligtvis kommer ha ett otroligt stöd där uppe. Så nu hoppas vi på att vår publik sluter upp lika bra som ni gjort innan och pushar oss till en seger!

Byten:

25’ Alisina ut - Kevin in

27’ Gurra ut - Blad in

30’ Homam ut - Trajce in

45’ Shams ut - Homam in

60’ Nando ut - Blad in

73’ Homam ut - Shams in

Matchstatistik:

20’ 1-0

22’ 2-0

31’ 3-0

44’ 3-1 Kevin Kallin, Ass. Trajce Osmani

57’ 4-1

76’ 4-2 Shamsadiin Muumin

81’ 4-3 Trajce Osmani, Ass. Christian Blad