Lördagen den 21 mars kl. 15.00

DM, Sparplanen, Hällevadsholm

Svarteborgs FK - Hamburgsunds IF

Slutresultat: 1-0 (0-0)

Våren hade kommit till Hällevadsholm denna soliga eftermiddag när Hamburgsund gästade oss i årets sista DM-match. Båda våra målvakter var för dagen otillgängliga, men Trajce ställde upp som målvakt, och efter 2 års väntan så var idag Måns tillbaka i den svarta tröjan!

Domaren blåste igång matchen, men inget av lagen kom igång ordentligt, utan de var en väldigt försiktig inledning av matchen. Hamburgsund försökte sig upp på vänsterkanten några gånger genom deras snabba ytter, men Nando följde med bra och understödet från mittbackarna fungerade perfekt. Hamburgsund styrde mestadels av spelet genom hela halvleken men det skapades inte så mycket och första farliga chansen kom med halvtimmen spelad när de slog en snabb frispark som höll på att borra in sig vid bortre stolpen, men Trajce gjorde en grym räddning! Halvlekens andra farliga chans stod återigen Hamburgsund för men från dålig vinkel så sköt de strax utanför bortre stolpen. 0-0 i halvtid, men känslan var att vi hade mycket mer att ge offensivt.

Andra halvleken startade och det syntes direkt att vi ville få ut mer framåt, det skapades inga heta chanser direkt, men intentionerna fanns där. Efter 5 minuter så skulle ledningsmålet komma efter att Alisina petat fram bollen till Reza som gjorde sitt första mål för Svarteborg efter att han la fram bollen och från distans tryckte in bollen över målvakten och mot krysset, vackert! Vi tog sedan över taktpinnen och dikterade matchen under en halvtimmes period, där vi fick fram ett par bra chanser på vänsterkanten genom Reza och Homam som löpte sig fria men Reza sköt strax över och Homam lyckades glömma bort att skjuta. Även Hamburgsund stack upp med en vass chans efter att de nickat snett bakåt där deras forward kom och nickade mot de öppna målet, men Trajce var snabbt över och gjorde återigen en grym räddning. Med drygt 10 minuter kvar av matchen så fick Shams syna sitt andra gula kort och fick lämna planen, tyvärr utan två aspiranter från Hamburgsund som likväl kunde fått lämna. Hamburgsund såg sin chans att kvittera med en man mer på planen, men med ett samlat försvar så höll vi undan med god marginal.

Vi gör sett till hela matchen en stabil insats där alla jobbar bra och för varandra. Offensivt så skapar vi inte så mycket som vi vill, men som alla vet så räcker det att vinna med 1-0 vilket vi idag gjorde, och det till stor del tack vare ett gediget försvarsspel. Stort tack till Trajce som ställde upp som målvakt, och på vilket vis han gör det! Roligt att ha Måns tillbaka på planen och att Reza fick smälla in sitt första mål för oss. Återigen så gör de mindre rutinerade a-lagsspelarna en stark och stabil insats, vilket visar på en bra bredd på truppen!

Matchstatistik:

49’ 1-0 Gholamreza Mohammadi, Ass. Alisina Sultani