Lördagen den 8 augusti kl. 15.00

Division 5, Skogsvallen, Dingle

Svarteborgs FK - Stala IF

Slutresultat: 1-1 (0-0)

Sommaren hade hittat tillbaka till västkusten och i solgasset på Skogsvallen så gästade Stala oss denna lördag eftermiddag. Det var för dagen några återbud men vi kunde ändå ställa ut ett starkt lag på planen. Även idag så dömdes matchen av en duktig domartrio, ledd av Tommas Bråten.

Matchen blåstes igång och Stala kom ut starkast och stod för merparten av bollinnehavet inledningsvis, medans vi ägnade oss mest till försvarsspel och att rensa undan. Det skulle dröja drygt 20 minuter innan matchens första farliga chans kom och det efter att Stala fint spelat sig igenom försvaret, men i sista sekund så kom Kevin glidandes och blockerade skottet. Det dröjde närmare halvtidsvilan innan vi fick till några ordentliga anfall och vi började ta över lite av matchen samtidigt som Stala såg mer och mer frustrerade ut. Hampus väggspelade sig fint fram på vänsterkanten med Blad, rundade sedan försvararen och hittade snett bak till Kevin som tyvärr fick bollen för långt bak och sköt just utanför bortre stolpen. Så 0-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvleken skulle, likt förra matchen, öppnas riktigt bra. Homam tog sig djupt ner på högerkanten, slog ett inlägg till Kevin som missade avslutet, men bollen tuchade Gedda på vägen och letade sig bakom försvararen på bortre stolpen där Hampus dök upp och tryckte in sitt första senior mål! Målet gav oss energi och andrum en stund, men det dröjde inte allt för länge innan Stala ordentligt tog upp jakten på kvitteringen. Efter 55 spelade minuter så klev en Stala spelare alldeles för lätt in från vänsterkanten och tvingade Falken till att göra en grym benparad. Stala styrde och ställde mycket efter det och Falken fick det svettigt i målet och han stod för ytterligare en benparad efter att de skjutit från ganska nära håll. Med 10 minuter kvar så skulle dock kvitteringen komma efter att vi tappat position djupt på högerkanten och de kunde spela snett bakåt till en fristående spelare som skruvade in den i bortre gaveln. Det kändes efter de lite skakigt och Stala skulle komma till ett par farliga chanser till, de första efter att de slagit ett inlägg från vänster och deras anfallare gjorde en “henke nick” från nära håll, men Falken visar återigen att hans reflexer är galet bra! Strax innan slutsignalen så fick Stala en frispark i bra läge men Falken gjorde en sista svettig räddning när han plockade den nere i bortre hörnet och räddade där ett nytt poäng.

Totalt sett så var Stala det bättre laget, men återigen så försvarar vi oss på ett inspirerande vis och backlinjen är så gott som felfri idag! Falken visar att åldern bara är en siffra och är en gigant matchen igenom. Vi saknade som sagt lite spelare idag och det visade sig i det offensiva spelet, men vi har fortfarande mycket bra intentioner in emellan och gör det jobbigt för motståndarna. Så vi ska vara mycket nöjda med ett poäng och den insatsen vi gjorde idag.

Matchstatistik:

47’ 1-0 Hampus Kjellstorp, Ass. Mikael Gedda