Segertåget tuffar vidare!!
2018-06-03 14:41
Tuff tuff tuff..
Denna fantastiskt varma och soliga dag, hade vi ställt in siktet på kustpärlan Lysekil och Gullmarsvallen, för säsongens femte hemmamatch. Hittills hade vi varit fläckfria hemma med 12 poäng och 19-3 i målskillnad på fyra matcher. Idag skulle vi ställas inför seriens enda kvarvarande obesegrade lag, Ed:s FF, som visat grym form.

Stinsen (domaren) hinner nätt och jämt blåsa igång matchen innan segertåget tar ledningen. Redan i 2:a min. sätter Johanna säkert 1-0, framspelad av forwardskollegan Alex. Vi fortsätter att följa matchplanen och vi får Ed exakt dit vi vill och pressar dem högt upp i banan. I den 20:e min. ger det utdelning och Johanna utnyttjar en försvarsmiss och rullar in 2-0. Alex vill inte vara sämre, och två minuter senare  gör hon 3-0, framspelad av Johanna. I matchminut 25 får vi straff. Lundgren stegar fram och skickar målvakten åt ena hållet och bollen säkert åt det andra.4-0. I den 30:e min. kommer, i mina ögon, en av dagens absoluta höjdpunkter. Vårt egna godståg, Hanna B, smäller på ordentligt i eget straffområde. Vilket utmynnar i straff till Ed som reducerar till 4-1. Men den glidtacklingen Hanna gör, är som tagen ur skolboken. Man blir lite glad när man ser att de yngre vågar ta för sig. Vi spelar bra fram till 4-0, men efter det går vi ner oss helt oförklarligt. Spelet klaffar inte och vi har svårt att hitta flytet i spelet. Vi ger Ed lite för mycket tid och det utnyttjar dem genom att slå sina långa bollar bakom vår backlinje. Miccan, som för dagen vaktar målet, får nästa agera mer som en libero, än som målvakt. Vilket hon gör med bravur och håller rent bakåt.

2:a halvlek kommer inte gå till historien, men kräver ändå ett referat.. Matchbilden är sig lik från dem sista 15min i 1:a halvlek. Vi blir bekväma i hemjobbet och känslan är att flera av spelarna löst interrailkort och går på halvfart. Den avgörande passningen till våra FW:s blir oftast lite för hårda. Skärpan saknas helt klart där. Vi fortsätter och bevaka vårt resultat när Alex i den 75:e min. trycker in 5-1. Därmed går hon ensam upp i topp i skytteligan. I den 90:e min fullbordar Johanna sitt hattrick och gör 6-1, vilket också blir slutresultatet. Alla vet att man inte vinner matcher på bollinnehav, det gör man på mål. Det gör det oerhört skönt att när spelet hackar så är vi ändå hyfsat effektiva när målchanserna ges. Vi ska även lyfta fram våra flickspelare, Elin, Sanna, Jennifer och Hanna B, som verkligen tar chansen att visa upp sig i damlaget.

Nästa match spelas redan nu på onsdag den 6/6. Då stannar segertåget till i Munkedal och hoppas att så många som möjligt hänger på och stöttar oss. Det kommer bli en speciell match för dem flesta i laget. Matchstart kl.15 i Munkis är det som gäller!