SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till SFKs Herrlag
 
Storseger i Tanum!
2022-06-23 17:12

Veckomatch i Tanum stod på schemat, på förhand tuff match på en konstgräsplan som haft sitt bäst före datum för något år sedan.

 

Vi börjar matchen piggast och har lite halvlägen sedan börjar Tanum komma in i match och vi tillåter dom rulla lite för mycket boll.

Matchen står och väger tills vi får lite ketchupeffekt då Anton rullar in 1-0 samt Filip Olofsson gör 2-0 några minuter senare. Det ger oss självförtroende och andrum, ännu bättre blir det Gunberg gör 3-0 6 minuter senare.


Halvtid och en stabil 3-0 ledning gör att vi kanske känner oss lite för bekväma då andra halvlek knappt hinner starta innan vi slarvar i defensiven och Tanum får in 1-3.

 

Återigen står matchen och väger då Tanum kommer runt flera gånger och skapar hyfsade målchanser, men vi reder ut stormen och får andas lite med bollen.

I den 77:e minuten dundrar Kevin in en frispark i krysset som innebär 4-1 och där gick luften ur Tanum.

5-1 och 6-1 genom Eliasson och Gunberg sedan punkterar Kevin matchen med ytterligare ett frisparksmål. 7-1 och slut på Sparvallen.


Startelvan: (3-5-2)

                Eive
         John Dahl Sebbe

 Olofsson    Benji     Anton

         Kjellstorp Kevin 

         Gunberg Eliasson 

 

Bänk: Falken Nando Gurra Danne Blad

 

Matchfakta:

Tanums IF- Svarteborgs FK 1-7 (0-3)

23 0-1 Anton

28 0-2 Olofsson 

35 0-3 Gunberg 

53 1-3

77 1-4 Kevin

86 1-5 Eliasson 

88 1-6 Gunberg

90 1-7 Kevin

 

Matchens kung: Kevin

 

 

Tre poäng i Hamburgsund!
2022-06-12 03:37

Idag åkte vi dom knappa två milen till Hamburgsund för att spela mot deras division 6 lag.

Hamburgsund som förra året kom på en tredje plats i division 7 bakom Lysekils andralag och Svarteborgs andralag men tillgavs en plats i division 6 pga att andra lag drog sig ur.

Vi inleder matchen svagt och låter Hamburgsund rulla boll men vi håller dom borta från vårat mål då dom aldrig riktigt kommer till något bra läge.

Vi skapar lite halvlägen och tillslut letar sig bollen i mål genom att Filip Eliasson nickar in bollen i tom bur efter en tilltrasslad situation.

Vi har svårt att vårda boll och spelar sällan runt bollen utan går bara framåt och tar avslut från omöjliga lägen.

Halvtid och ledning 1-0 där det kändes som att vi bara kunde höja oss inför andra.

 

Andra halvlek var en sömnig historia där vi bränner läge efter läge, tillslut får Gunberg in 0-2 efter efter en djupledsboll och där han drar in den på halvvolley distinkt.

Skönt att vinna återigen trots en svag match från våran sida.

 

Matchfakta:

Hamburgsunds IF lag 2 - Svarteborgs FK 0-2 (0-1)

40

0-1 13. Filip Eliasson

88

0-2 6. Elias Gunberg

 

Matchens Kung: Kjellstorp 

Nu studsar bollen Svarteborgs väg igen!
2022-06-07 20:45

Taget ur Lysekilsposten :

Med unga talanger på uppgång, några spännande nyförvärv i truppen och en fantastisk prestation i distriktmästerskapens gruppspel i ryggen siktar Svarteborgs FK på att ta sig tillbaka till, och etablera sig i, herrarnas division 5.

Tränaren Gustav Johansson har sagt att lagets ambition är att “springa igenom sexan”, och än så länge går allt enligt planen. Efter sex vinster på sex matcher så toppar de serien.

– Bollen har börjat studsa med oss nu. Och det är ingen slump, säger Jonas Falk som även han är tränare i laget.

Svarteborg lyckades på något sätt ramla ur herrarnas division 5 i fotboll förra året. Detta trots att laget inte förlorade med mer än ett måls marginal vid mer än ett enda tillfälle och slutade på -2 i målskillnad. Stala, som hamnade en poäng bakom Svarteborg, landade på

-38.

Rivstartade säsongen

I år är revanschlustan stor och Svarteborg inledde säsongen med att skrälla sig vidare från gruppspelet i distriktsmästerskapet. På bekostnad av division 5-klubbarna Bullaren och Kungshamn.

Munkedalslaget från division 6 blev därmed en av endast fyra klubbar från division 5 och nedåt som lyckades ta sig till slutspelet. Med anledning av bedriften bestämde sig Lysekilsposten för att hälsa på en av lagets träningar i mars.

– På den senaste tiden har jag sett fruktansvärt mycket bra från de unga killarna. De tar för sig mer, vågar mer och vill så mycket, sade tränaren Gustav Johansson då.

Han berättade också att Svarteborgs mål inför seriespelet var att mer eller mindre köra över allt motstånd i division 6 och ta sig upp till femman där de hör hemma.

– Jag hoppas egentligen att vi i stort sett bara springer igenom sexan i år, sade han.

Talangerna tar för sig:

Nu, efter sex spelade seriematcher, går allt enligt planen. Laget står på full pott och en förkrossande målskillnad. Hittills har de gjort 24 mål framåt, men bara släppt in 6.

Jonas Falk, som också är tränare i laget, är mycket nöjd med hur säsongen har startat.

– Man får ju vara nöjd med att vi har vunnit alla matcher förstås, säger han när Lysekilsposten ringer upp honom.

Han uttrycker, precis som Gustav Johansson gjorde efter succén i distriktsmästerskapets gruppspel, att de unga spelarna har gjort riktigt bra ifrån sig. 17-årige Filip Eliasson leder till exempel seriens skytteliga.

– Det är inte jätteförvånande. Det syns att han har det i sig och med det här laget bakom sig så får han målchanser, säger Jonas Falk och fortsätter:

– Alla de unga killarna har gjort det riktigt bra, vi har dem att tacka för mycket. De tillåts ta plats både i omklädningsrummet och ute på planen och det har verkligen gett effekt!

Välförtjänt flyt

Utöver att ungdomarna har utvecklats och blivit bättre så har Svarteborg också fått in några spännande nyförvärv.

– Vi har fått in Adam Dahl och Benjamin Gustavsson som skänker en enorm trygghet till laget. Sen har vi Anton Karlsson som sliter något djävulskt på sin kant. Eftersom vi dessutom fått behålla de flesta av spelarna som var med ifjol så vågar jag säga att vi är ett klart bättre lag nu än vad vi var förra året, säger Jonas Falk och fortsätter:

– Framförallt är anfallsspelet bättre. Försvaret var bra redan förra året men nu gör vi mål också, vilket vi haft problem med tidigare. Det känns som att det var mycket stolpe ut förra året, medan bollen har börjat studsa med oss nu. Och det är ingen slump. Tur får man inte bara sådär. Det ligger mycket hårt arbete bakom! det är bra träningar, högt tempo och många som vill vara med och tävla.

Målet är att vinna division 6 – Har ni även något mer långsiktigt mål som ni arbetar mot?

– Ja, till att börja med vill vi etablera oss i femman. Vi har åkt upp och ner en hel del de senaste åren. Några stabila år i division 5 hade inte skadat

Vinst mot IFK Uddevalla lag 2!
2022-06-07 15:02

Äntligen hemmamatch! Äntligen match på Sjävallens gräs! Dagens match mot IFK var första hemmamatchen sedan slutet av april! Nationaldag och ett taggat gäng som vill spela anfall med hög press samt uppnå ett bra passningspel, något som skulle visa sig svårt i värme och tempo var kanske inte det som IFK skulle bidra med idag, Vi blir stundtals icke bollfärande lag men lyckas ändå få till några fina anfall som via hörnor och nickmål resulterar i 1-0 minut 9´av den flygande älgen Elias Gunberg och 40´av huvudstarke Kevin kallin. Med 2-0 går vi till halvtidsvila där vi tycker att vi gott kan bättre och kunna kriga in i mer närkamper, vi behöver våga släppa boll snabbare och säkrare fär att få lite längre anfall. Andra halvlek lyckas vi höja oss lite successivt och IFK börjar få lite svårare att hinna med och det resulterar i en straff som målvakten lyckas rädda! Vi fortsätter dock med mer anfallspel och bättre rörelse och 3-0 på ett snyggt frisparksmål signerat Kallin i minut 73´kändes saken biff. Vi ångar på och älgen får revanch för straffen med ett mål i en vinkel bara en målskytt sätter den! 4-0! Vi vinner med en bra laginsats idag från målvakt och frammåt, skönt att vi lyckas göra fyra samt hålla stängt hemmåt! Kul med mycket publik samt Pandan som hejar fram oss idag!!!

 

Många stabila matcher i bagaget samt ett oerhört gott lugn, felfria ingripanden med en hållen nolla som bonus är det kapten Eive som efter idag får pryda sitt huvud med Kronan! 

Derbyseger mot Munkedal!
2022-05-26 20:57

Idag spelades ett blåsigt derby mellan kommunens enda fotbollsklubbar i nuläget, Hedekas IF får ursäkta då dom nu figurerar som ett utvecklingslag till oss.

Munkedals IPs plan var grön och fin, väldigt jämn men väldigt mjuk på många ställen, vilket satte sig i benen på båda lagen.

Våran matchplan inledningsvis var att sätta hög press och göra det jobbigt för MIF, vilket gav resultat första kvarten då Anton Karlsson rullar in 0-1 tjusigt bakom MIFs Niclas Carlén, bud på 0-2 och 0-3 fanns också men tyvärr var avsluten för tama.

Vi faller sedan ner i Munkedals tempo och kommer i långa stunder inte över MIFs planhalva, där får man säga att vinden gör det svårt för oss där och då.

 

1-1 genom eviga Erik Andreasson, vem annars? 
Välbehövlig vila och bra snack i halvtid gör att vi går ut i andra och gör 1-2 tidigt genom Filip Eliasson. Vi försöker återigen ta över matchen men MIF gör det bra och övertaget uteblir. 
I den 65e minuten kommer Nando i djupled och försöker Chippa den över Carlén men den dimper ner framför Filip igen och han kan bredsida bollen i mål.

Munkedal reducerar genom Erik Andreasson, vem annars?


Även Filip fick återigen göra mål då Nando går omkull och domaren pekar på straffpunkten, Carlén åt ena hållet och bollen åt andra, 2-4 med 15 kvar.

Med 3 minuter kvar gör Munkedal 3-4, vem? Erik Andreasson. Vem annars?

 

Slut och seger 4-3. 3 puntos in på kontot.

 

Matchfakta:

Munkedals IF- Svarteborgs FK 3-4

10 0-1 Anton Karlsson 

26 1-1 Erik Andreasson 

49 1-2 Filip Eliasson

65 1-3 Filip Eliasson

70 2-3 Erik Andreasson 

75 2-4 Filip Eliasson 

86 3-4 Erik Andreasson 

 

SFK startelva:( 3-5-2).

               Eive

        Gurra Dahl Bill

              Benjy

Filip.O John Kevin Anton 

      Gunberg Eliasson 

 

Bänk: Kjellstorp, Nando, Danne, Sebbe, Miftar.

Pubilk: ca 200

 

Matchens Kung: Anton Karlsson 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Svarteborgs FK, 17/08 08:35 
Svarteborgs FK, 14/08 18:15 
Svarteborgs FK, 12/08 20:13 
Svarteborgs FK, 04/08 16:29 
Svarteborgs FK, 17/07 20:39 
Svarteborgs FK, 15/07 16:46 
 
Huvudsponsor
Guld Sponsorer
Silver Sponsorer
Brons Sponsorer
Klubbsponsorer
Sparplan Konstgräs Finansiell Projektsponsor