En dyrköpt seger?
2018-06-20 14:00
Sista matchen innan uppehållet. Returmöte borta mot Stenungsund, som vi slog i premiären i våras med 7-0. På papperet, en match som vi bör vinna utan några större svårigheter.

Vi startar matchen lite trevande, med ett mediokert passningsspel. En bidragande orsak kan ha varit vår ovana av att spela på konstgräs under våren. Men det håller ändå inte som ursäkt för vårt riktigt taffliga spel, tycker jag. Hur som.. vi skapar i alla fall tillräckligt med chanser för att i den 7:e min. få se Alex spela fram Johanna "subway" Kihlstrand till matchens första mål. Hennes femte för säsongen. Fyra minuter senare får vi en spelare neddragen i straffområdet, och domaren pekar på straffpunkten. Sandra stegar fram och gör 2-0. Vi uppträder allmänt lojt och vårt uppträdande påminner mer om en promenad i parken, än en tävlingsmatch. Innan halvlek får vi, trots dåligt spel från vår sida, satt ytterligare två mål genom Alex resp. "Subway".

I andra fortsätter vi som vi avslutade den första. Dvs med ett "mindre bra" spel från vår sida. Vi blir lite åskådare inför varann, ingen som gör ansats att ta en löpning eller visa sig. Trots det tar Sandra, ca 15min in i halvleken, chansen att öka på ledningen till 5-0, framspelad av Alex. Sen händer det som inte får hända.. Efter 70min spel skadar Miccan knät. Oklart hur allvarligt, men gissningsvis så är hon borta resten utav säsongen. Det sista 20 så börjar vi åtminstone hitta lite utav vårt spel. Vi börjar slå dem enkla passningarna och får lite flyt i spelet. 6-0 kommer genom Alex assisterad av Sandra, en iskall lyftning med vänsterfoten(!) signerad en skyttedrottning, över en bortspelad SIF-målvakt. Olsson skulle minuterna senare fastställa slutresultatet till 7-0, framspelad av Wall.

Vi vinner matchen med 7-0 och tar tre poäng, vilket vad det primära, men insatsen överlag är ändå snudd på underkänd. Vi kan så mycket bättre än det vi presterade idag. Anspänningsnivån under matchen vad riktigt låg stundtals. Nu tar vi ett välförtjänt sommaruppehåll, efter en galet bra vårsäsong från tjejernas sida. Det gäller bara att konservera formen, och plocka fram den lagom till höstsäsongen drar igång igen.