Skön revansch!!
2018-09-06 14:12
Detta gänget alltså...dem gör det igen!!!
På tisdagskvällen fick vi hoppa över träningen, och istället ta oss an HAIF/Rössö på hemmaplan. En match som egentligen skulle spelats under vårsäsongen, men som vi nu fick klämt in under hösten istället. Den enda plumpen i protokollet kom mot just HAIF/Rössö borta i våras, och nu var det chans till revansch.

Matchen börjar lite avvaktande, som två tungviktsboxare som känner lite på varann. Båda lagen skapar några chanser, oftast via kanterna men utan resultat. Vi hade det tufft att hävda oss på det centrala mittfältet, där dem hade en grymt duktig spelfördelare, som levererade farliga passningar ideligen. Känslan vad att dem nästan vad övertaliga på mittfältet, vilket inte vad fallet. I den 20min kommer Moa loss på sin högerkant, och måttar en inlägg mot främre stolpen, där "Subway" påpassligt trycker in 1-0. Därefter behåller vi kommandot de närmaste 10min. Vi vinner bollen relativt högt upp i banan och skapar ytterligare några halvchanser. Känslan är att vi börjar ta över matchen mer och mer. Fel. Så fel..Dem sista 15min vad sjukt jobbiga, och vi blev satta under stor press. Dem sprang runt, över, och igenom oss fullständigt. Dem tog sig relativt enkelt ner till vårt straffområde, men väl där tog det stopp. Det kan mycket väl ha varit den, hittills, värsta anstormningen vi fått utstå under säsongen. Det vad HAIF/Rössö överallt på planen, och vi fick ägna oss åt att enbart försvara. Vi lyckas i alla fall rida ut den stormen, och går till halvtidsvila i ledning.

I halvlek fick vi dirigera om lite och ge lite mer understöd till vårt mittfält, för att motståndarna inte skulle rinna igenom riktigt lika enkelt som dem gjorde under 1a halvlek. Vi lyckas hålla dem stången lite högre upp i banan och kan börja skapa lite chanser igen. I den 48min rinner Alex igenom och, som det ser ut, blir nedriven i straffområdet. Domaren blåser straff, vilket vad helt fel. Det vad en glidtackling utan guds nåde, som vi hade bevittnat. Den efterföljande straffen tar målvakten, och rättvisa skipas direkt. HAIF/Rössö ägde både bollinnehavet och höll i taktpinnen under inledningen av 2a halvlek, och helt rättvist så kommer kvitteringen i den 60min. Ju längre halvleken lider så mattas HAIF/Rössö av. Deras, stundtals, tuffa press börjar ta ut sin rätt, och vi börjar kunna kontra oss till ett flertal gånger. I den 80min spelar Wallis fram till "Subway", som distinkt sätter 2-1. Målet ger oss givetvis grym energi, och vi hittar tillräckligt med krafter för att därefter ganska enkelt hålla undan dem sista 10min.

Det här är nog den första matchen under säsongen, där vi hade vart nöjda med ett oavgjort resultat. HAIF/Rössö kom med en handfull spelare tillhörande Rössös A-trupp, vilket inte gör segern mindre skön. Ikväll är det bara tjejernas inställning, och att dem visar ett jäkla pannben, som håller oss kvar i matchen. Är obeskrivligt stolt över deras prestation. Jag skulle kunna ösa superlativ över tjejerna, men ni som var där förstår vad jag menar..