Fortsatt obesegrade på hemmaplan!
2018-09-11 16:04
Segertåget rullar vidare. Full fart framåt!

Höstsäsongen har väl inte riktigt blivit som vi tänkt oss, annat än rent poängmässigt då förstås. Det finns det inget att anmärka på, däremot spelet och inställningen under matcherna har hackat betänkligt. Så idag ville vi samtliga se en betydligt bättre insats än vad vi presterat tidigare under hösten.

De första 25min. visar vi vilken nivå vi kan spela på, när vi väl bestämt oss för det. (Tyvärr finns det ingen "knapp" att trycka på för att få till just det spelet under 90min, men vi jobbar på det). Vi tillåter inte Vallen att etablera nåt spel på vår planhalva, utan vi bryter deras uppspel högt upp. 1-0 kommer redan efter 8min spel, då Wallis spelar fram Subway som nätar. 15min senare skulle det bli 2-0. Återigen är målet signerat Subway, men denna gången assisterad av Alex. Vi dominerar ett mittfält där vi är undertaliga. Det vad fart, rörelse, och disciplin i våra överflyttningar. I markeringsspelet fanns inte heller mycket övrigt att önska. Vi vad aggressiva och pressade Vallen över hela planen. Man kan inte med bästa Vallenvilja i världen, påstå att dem blåklädda ens skrapade ihop  till en halvchans under dessa första 25min. Sen sker exakt det som vi inte ville skulle ske. Vi blir bekväma och gör inte mer än vad nöden kräver. Vi tappar nån meter i våra markeringar. Slarvar i våra överflyttningar, vilket ger Vallen betydligt mer tid med bollen och ett klart övertag på mittfältet. Dem får all tid i världen att måtta passningar till sina yttermittfältare som gång på gång skapade farligheter. Detta skulle vi sedermera bli straffade för, igen. Dem lyckas komma runt på högersidan och måttar ett inlägg som lite tursamt går in i bortre gaveln, 2-1 strax innan halvlek. Sett under detta skedet av matchen vad Vallen värda målet, oavsett var på "tur-skalan" målet ligger. Vi vad "mindre bra", för att uttrycka det lite diplomatiskt. Eller som Niclas uttryckte det: "-Vi vad så j-a dåliga under dessa 20min, så dem förtjänade att göra mål".

Efter en liten "tillrättavisning", som det så fint heter, i halvlek (eller en utskällning som dem flesta skulle kalla det), så kommer vi iaf upp i en hyfsad nivå i andra halvlek. Men det skulle komma dröja ca 15min in i halvleken innan vi lyckas dryga ut ledningen, då Moa skyfflar in 3-1. I och med det målet så får vi lite arbetsro, samtidigt som Vallen verkar tappa orken. Vi lyfter oss till en anständig nivå, men inte mycket mer. Känslan är att vi väljer att lägga oss på en viss nivå utifrån motståndet. Under 2:a halvlek känns det ändå som om vi har kontroll på Vallen hela vägen. Dem skapar förvisso lite oro på sina fasta situationer men för övrigt är dem ganska ofarliga. I den 62min skulle det bli "Subway-Show" hela vägen in i mål, resterande halvlek, då Subway utökar ledningen till 4-1 framspelad av Alex. Detta målet skulle visa sig vara (start)skottet till ett äkta hattrick av fröken Kihlstrand. I den 78min är hon åter framme och nätar. Denna gången assisterad av Therese, som enligt undertecknad, är innehavare av lagets känsligaste vänsterfot. Många finna inlägg har kommit via vänsterkanten, under säsongen, signerad Therese. I matchens absoluta sista minut fullbordar Subway sitt hattrick, åter skickligt framspelad av Alex. Att ha två sådana samspelta och formtoppade forwards lovar gott inför de oerhört viktiga matcher som står på agendan framöver.

Idag tar vi med oss dem första 25min i första halvlek. Kan vi hålla den nivån så spelar motståndet mindre roll. Dem kommer få det tufft. Nästa helg är det seriefinal borta mot Åsebro/Brålanda, vilket kommer kräva att vi verkligen är på tårna.