Torsk i Åsebro
2018-09-17 20:04
Höstsäsongen har vart något knackig, där vi inte fått spelet att stämma. Undantaget skulle i så fall vara förra hemmamatchen mot Vallen. Det spel vi stundtals visade då, gav ändå bra vibbar inför seriefinalen borta mot Åsebro/Brålanda.

Vi börjar tryggt, där vi under dem första minuterna lyckas etablera ett spel, och ett visst tryck på Å/B:s planhalva. Därefter blir allt svart.. Vad hände? När vi vaknar står det 2-0 på resultattavlan till Å/B, och det har bara spelats 4min av matchen. Det som hänt är att en kombination av dåligt försvarsspel och en ännu sämre kommunikation i laget, bitit oss ordentligt i arslet. En förmildrande omständighet är kanske att vi ställts mot ett av seriens absolut vassaste anfallspar i Sandra/Blerre som tillsammans gjort 38 mål. Endast överskuggade av firma Östh/Kihlstrand som producerat 41 mål hittills. Att hämta upp ett tvåmålsunderläge så tidigt i matchen mot Å/B vad inte riktigt den starten vi hade hoppats på. Vi lyckas i alla fall ta oss samman och i den 26min testar Alex målvakten med ett distansskott, där Subway är framme på returen och petar in reduceringen till 1-2. I det här skedet av matchen så känns det ändå som att vi börjar hitta lugnet och tar över spelet allt eftersom halvleken går. I den 38min lyckas vi stressa Å/B:s försvar till ett självmål. Kvitteringen till 2-2 speglade matchbilden, då vi efter en katastrofal inledning arbetat oss in i matchen. Tre minuter senare skulle vi även ta ledningen, då Alex rinner igenom försvaret, rundar målvakten, och säkert lägger in bollen till 3-2. Att gå till halvtidsvila med det resultatet hade väl vart att bett om för mycket, för i anfallet direkt efter avspark kvitterar Å/B till 3-3, vilket blir halvtidsresultatet.

Andra halvleks inledning var ganska händelselös ifråga om målchanser, dock med ett visst övertag till Å/B i spelet. Allt eftersom halvleken gick tog Å/B över spelet, och i den 64min tog dem rättvist ledningen med 4-3 efter onödigt slarv av oss.  Det vad också den karaktären resten av halvleken fick. Å/B fortsatte att vara det hetare laget, medans vi kändes smått lamslagna och egentligen inte lyckades hota målmässigt under hela andra halvlek. Sett över 90min vinner Å/B rättvist.

Kommande helg gör vi ett nytt försök i Dalsland. Då ska vi försöka bemästra Ed:s FF, som vi i våras slog med 6-1 på hemmaplan.