Planering inför vår cup som spelas helgen 20/1-22/1 är i full gång.
Vi sträcker som vanligt ut en hand till våra medlemmar att hjälpa oss att baka bröd som säljs vid cupen.
Har ni en stund över önskar vi att ni hjälper oss att baka. Bröden förvaras i frysarna i klubbstugan så bekymra er inte för förvaring. Meddela Lars på 070-696 70 82 när ni önskar lämna frallor/tekakor i klubbstugan.
Tusen tack på förhand!
Recept ser ni nedan:
SFK Frallor
100 g Jäst
1 l Vatten
1 dl Olja
1 Ägg
1 msk Salt
2 msk Socker
Vetemjöl (tills det blir en fin bröddeg)
Bakas ut direkt till ca 25-30 frallor.
Låt frallorna jäsa på plåten 40 min
Grädda mitt i ugnen på 250 grader i 8-10 minuter.
Tekakor
1 l Mjölk
150 g Smör
1 dl Socker
100g Jäst
3 tsk Bakpulver
1 tsk Salt
1,5 kg Vetemjöl
Smält smöret och blanda i mjölk till 37 grader. Smula i jäst. Blanda i resterande ingredienser till en fin bröddeg.
Ca 30-35 st.
Låt jäsa på en plåt i ca 30 minuter
Grädda mitt i ugnen i 250 grader tills dem fått fin färg.
Lycka till!